Ny hundehvalp i familien? Få mest glæde af din hund

Det kan være en stor omvæltning i ens daglig dag, når man beslutter sig at købe sig en lille sød hundehvalp. Men mange begår den fejl, at de fokuserer meget af deres tid og energi på at beslutte hvilken race hundehvalpen skal være af, derefter hvordan dens udseende skal være – skal den være brun, sort eller gul? Så når de har fundet den lille søde hundehvalp med hjem, er de måske ikke helt klar på de mange ting, der følger med som hundeejer. Derfor er der her nogle gode råd til at du kan sørge for, at din hund får størst mulig glæde af at være blevet en del af din familie.

 

Vælg det rigtige hvalpefoder – foderet til din hundhvalp er vigtig for dens opvækst

Du har forhåbentlig hørt, at typen af foder er essentiel del af en god opvækst for din nye hundehvalp. Ellers er det på tide, at du sætter dig ind i det. Det går ikke, at du vælger at købe foder til voksne hunde, da det ikke har den rigtige ernæring til hvalpens nuværende livsstadie, og det bør den få de første 6-8 måneder. Dette er med til at din hund får opbygget et godt immunforsvar og får en god opvækst. Hvis du ikke allerede har fået købt hvalpefoder, kan du eksempelvis læse mere, hvor du vil have mulighed for at købe dit foder til din hvalp.

 

Tilmeld din hundhvalp til hundetræning

Det er perfekt mulighed for at hvalpen kan være i blandt andre hunde. Samtidig vil du kunne lære hvalpen de basale kommandoer, såsom “sit” og “læg dig”, og styrke båndet mellem dig og hvalpen, man bør også skifte lidt imellem ejerne til at styrke båndet med hele familien. Derudover kommer den til at være social med andre hunde og bliver vant til at være sammen med andre af sin slags. Det vil være en stor fordel for den senere hen. Eftersom hunde der ikke bliver udsat for at være sociale med andre hunde, kan have svært med at omgås andre hunde – og det ønsker du ikke for din hund.

 

Lær hvalpen til at være i blandt mennesker

Det er ikke altid nok at medbringe hvalpen til hundetræning, hvis den skal være tryg ved at være i blandt større menneskemængder – tale af personlig erfaring. Det er godt at tage den med offentlige steder med mange mennesker omgang, måske en tur igennem byen, hvor du udsætter hunden for at begå sig i disse sammenhænge og lade andre røre den. Det vil ikke kun være en fordel for hunden, men også for dig som hundeejer, hvor du lærer din hund bedre at kende og samtidig lære hvordan du skal kontrollere din hund.

 

Forkæl din hundehvalpen – men ikke for meget

Det er selvfølgelig en god idé at forkæle og belønne sin hundehvalp, når den har gjort noget godt eller hvis man lige har lidt til at forkæle den en smule. Men der er en grænse. For hvis man ender med at forkæle hunden for meget, kan det være at den bare forvænt, hvilket du ikke ønsker, men det er selvfølgelig også op til den enkelte hundejer. Men når du forkæler din hund, skal det også gøres på den rigtige måde, hvor du giver din hund nogle lækre godbidder eller et nyt og spændende stykke hundelejetøj, hvilket du eksempelvis kan finde inde hos Porcani.dk – her er det let og ligetil.

Hvis du sørger for at nogenlunde at følge disse råd, så er jeg sikker på at dit nye familiemedlem nok skal have et godt og langt liv hos jer, så længe I fortsætter at fylde den med masser af jeres kærlighed.