Undgå at blive snydt i julehandlen

0

Som du nok har bemærket, så nærmer julen sig med hastige skridt. Det betyder også, at det er højsæson for at købe gaver, og det er i disse tider, er online handlen har gyldne dage med milliarder i omsætning. Langt det meste foregår heldigvis lige præcis som det skal, men hvor der er penge, vil der også altid være brodne kar, og her er webshops naturligvis ikke nogen undtagelse.

Det der gør julen til noget særligt, er at der er mange der bliver “tvunget ud” i online handel, der normalvis vil gå i en butik i stedet for at smutte forbi en webshop. Der er mange unge der er så online forankret, at de ikke tænker videre over hvor ting købes henne, så når de udformer ønskesedler forældre, onkler og tanter, bedsteforældre og lignende var meget af det ofte være noget der har fundet online, eller ikke ved hvor man køber.

Det sender så de glade givere ud på lille eventyr, for at finde de pågældende gaver, hvilket godt kan være en udfordring, for dem der ikke er så erfarne indenfor online handlen. Hvis varerne kan findes på en dansk hjemmeside, vil det næsten altid være en klar fordel at vælge at købe den her. Her i landet har vi E-mærket der sørger for sikker e-handel, og ser man det mærke, kan man rimelig ro i sjælen indtaste sine visakortoplysninger og bestille varen.

Pas på med udenlandske webshops

Der kan ofte være penge at spare ved at købe noget fra udenlandske hjemmesider på grund af lavere moms osv osv, men når man handler fra en udenlandsk hjemmeside, forsvinder en del af ens rettigheder også. Bestiller man så ovenikøbet på shops udenfor EU, kan det hurtigt blive dyrt med told og lignenden.

En anden grund til at det kan være en god ide at handle på danske webshops, er returretten. Selvom man naturligvis ikke håber på, at ens gave skal byttes, så er risikoen der i den grad, når det kommer til julegaver, og er det noget der skal sendes til England eller lignende, kan det hurtigt være forbundet med besvær og omkostninger.

Du kan læse mere om Sikker-ehandel her

Leave A Reply

Your email address will not be published.