Byggebranchen i fuld sving

Der er travlhed at spore i byggeriet i Danmark og ikke mindst på Sjælland. Boligmarkedet er tæt på glødende i Hovedstadsområdet og det smitter af på resten af Sjælland. Sammen med den lave rente og gunstige situation på arbejdsmarkedet med lav arbejdsløshed, giver det grobund for nybyggeri og renoveringer af eksisterende boliger.

Hos tømrerfirmaet Lindrup Byg, der opererer i området ved Slagelse, Sorø og Ringsted mærkes travlheden for alvor nu. Det er især udskiftning af tag, døre, vinduer der giver fyldte ordrebøger, men også nybyggeri af boliger og industrihaller er der efterspørgsel på.

Opsvinget er tydeligvis ved at bide sig fast og det giver optimisme hos familien Danmark, som så hjælper til med igangsættelse af byggeopgaver, renoveringer eller nybyggeri. Hvor længe opsvinget holder denne gang er svært at spå om, men intet tyder på vi er i nærheden af enden, nok nærmere i begyndelsen af starten.

I kølvandet på travlheden mærkes også efterspørgslen efter ledige håndværkere. De mærker at der er gode lønninger og masser af arbejde at vælge imellem i hele landet.