7 gode råd når du skal tage kørekort

0

Det kan være svært at vide, hvad du går ind til, når du skal starte med at tage kørekort. Der er mange ting, som er gode at vide, før du starter, og mens du går der. For hvad kræver det egentligt af dig, når du skal tage kørekort? Hvor meget tid skal du sætte af til det, og over hvor lang tid kommer det til at strække sig? Det er ikke alt, du kan få at vide på forhånd, men det kan alligevel være en god idé at sætte sig ind i tingene, inden du vælger, at det skal være nu, du begynder på kørekortet. Her får du 7 gode råd, som kan hjælpe dig godt på vej mod at få det lyserøde plastickort:

  1. Sørg for at vælge den rette køreskole. Det gælder både om at finde den køreskole, som giver den helt rigtige pakke til dig, og om at finde det sted, hvor du klikker bedst med kørelæreren. For du lærer mere af en, du er på samme bølgelængde med. Du kan eventuelt spørge venner og familie, som for nyligt har fået kortet, til råds.
  2. Brug nok tid på at lære teorien. Det er nemlig utroligt vigtigt at have et indgående kendskab til reglerne, når du kommer ud på vejene på egen hånd. Teorien er en rigtig god forudsætning for at lære at køre ordentligt i bil. Desuden undgår du at dumpe teoriprøven og dermed at skulle betale og bruge tid på en ny, hvis du kan din teori.
  3. Apropos tid, så skal du være 100 procent sikker på, at du har tid i kalenderen til at tage kørekort. Det er nemlig ekstremt tidskrævende. Hvis kalenderen er for presset, så vil det bare være endnu en stressfaktor for dig, og det vil ikke være godt for noget. Du risikerer, at du ikke lærer det, du skal, og derfor risikerer du også at bruge længere tid på det end beregnet. Så sørg for, at du kan investere den tid, det tager.
  4. Få ubegrænset teori i din pakke. Det kan være en stor fordel at have ubegrænset teori, især hvis du ikke består teoriprøven første gang. For så har du mulighed for at gå til flere teoritimer, så du kan blive skarpere i teorien op til den nye prøve – hvilket vil kunne hjælpe dig til en bestået teoriprøve.
  5. Gå til køreprøve i det område, du har øvet dig i. Du har allerede trænet der mange gange, og du har derfor en vis form for rutine i pågældende område. Desuden kan det dæmpe en eventuel nervøsitet, at du kender området.
  6. Sidst men ikke mindst: Få lavet en lægeerklæring og et billede så hurtigt som muligt. Det kan tage lang tid at få den godkendt, og ved at gøre det tidligt i processen, vil du minimere tiden, det tager, for en godkendelse.
  7. Se dig for når det kommer til prisen! Undersøgelser viser at prisen på kørekort svinger helt vildt. En såkalt lovpakke i Hillerød kan koste op til 15.000 kr. imens andre sælger en lovpakke til kørekort (b) for kun 9.500 kr. De mange køreskoler er i hårdt konkurrence, hvilket er med til at presse prisen. Rådet er derfor at se sig godt for når man vælger køreskole.

Et allersidste råd kan være, at du ikke behøver at være nervøs. Der er ikke noget at være bange for, din kørelærer skal nok guide dig igennem det hele. Hvis du følger disse råd, vil du som sagt være godt på vej til at få dit kørekort.

Leave A Reply

Your email address will not be published.