Spaghetti med kødboller – Ønsker I at spise ligesom i Disney filmene

Maden ser meget lækker og indbydende uanset hvilken Disney film du kan komme i tanke om, eftersom det er opbygget til at være et fantastisk og idyllisk eventyr. Derfor gøres maden også indbydende, så det passer med det univers. Så hvorfor ikke prøve en af retterne fra en klassisk Disney film, nemlig ”Lady og vagabonden”. Denne fortælling der handler om kærligheden mellem to hunde, hvor der er den berømte scene, da de to hunde sidder og spiser spaghetti med kødboller ved restauranten, men de kommer til at tage den samme spaghetti og deres snuder mødes. Meget sødt, ikke sandt? Denne ene scene fra Disney filmen har blandt andet været med til at udødeliggøre retten spaghetti med kødboller. Det er nemlig også en italiensk ret, der får de fleste ikke-italienske kokke til at ønske de var fra Italien. Men spaghetti med kødboller er også en ret, hvor der er plads til at sætte sit personlige præg i form af smag og udseende. Hvis du ønsker at lave spaghetti med kødboller, er der her et eksempel på en opskrift om spaghetti med kødboller. Det er trods alt også en ret, der passer perfekt til en hverdagsaften, da retten er ikke særligt tidskrævende og heller ikke særlig svær at tilberede. Derudover kan man som sagt genvække ens barndomsminder, dengang hvor man så ”Lady og vagabonden” mens mor stod i køkkenet og lavede mad. Men hvis du ikke ved hvordan man skal tilberede retten, så kan du følge med herunder, men jeg har dog hentet inspiration til spaghetti med kødboller fra eksempel herover.

 

Sådan laver du spaghetti med kødboller

Jeg har blot lavet nogle små ændringer i forhold til opskriften som jeg selv fandt, da der var nogle ting som der bare var manglende. Så dette bliver spaghetti med kødboller, hvorpå jeg har sæt mit personlige præg. Men der er også mange andre opskrifter på den berømte ret, så hvis du ikke finder opskriften her særlig indbydende, kan du altid finde en anden blandt de mange forskellige opskrifter. Men til denne omgang spaghetti med kødboller skal du bruge følgende af ingredienser: 500g hakkekød, 40g parmesanost, 1 æg, 2 spiseske soltørrede tomater, 1 bundt frisk basilikum, 2 fed hvidløg, 1 spiseske salt, 1 spiseske peber, 2 spiseske rasp, olivenolie til stegning og 1 pakke pasta. Til tomatsovsen skal du bruge: 1 fed hvidløg, 3 små skalotteløg, 1 bundt frisk basilikum, 2 dåser hakkede tomater, smag til med salt og peber.

Til at starte spaghetti med kødboller, skal du først lave dine kødboller. Tag kød, æg, parmesanosten, den revet hvidløg, lidt salt og peber ned i en skål og vend det rundt. Hak derefter dine soltørrede tomater og den friske basilikum og vend det med resten af indholdet i skålen. Hæld lidt rasp i det og rør det hele rundt med hænderne.
Derefter former du farsen til små bolde, så de får en størrelse der minder om bordtennisbolde. Steg dem i en høj pande med lidt olie i ca. 8 minutter. Så kan du sætte pastaen over, hvilket du koger efter anvisningerne på pakken. Nu er det til tomatsovsen. Du hakker dine hvidløg, skalotteløg og basilikum og hælder det over på panden med dine færdige kødboller. Tilsæt de hakkede tomater deri, og vend det rundt mens du varmer det op, så det hele får varme. Derefter kan du eventuelt smage det til med salt og peber. Når pastaen er færdig hælder du vandet fra og anretter du spaghetti og kødbollerne med basilikum og parmesan for dine gæster. Derudover er der ikke meget andet at sige end ”velbekomme”, og jeg håber at du kommer til at elske denne opskrift ligeså meget som jeg selv gør.