Derfor skal du skifte din hovedpude jævnligt

0

Kan du godt lide at vaske dine hovedpuder jævnligt for at undgå husstøvmider, så kan fiberfyld være en klar fordel. Til gengæld holder hovedpuden med dunfyld længere end fiber-hovedpuder

Og ligger du ofte på maven eller siden, når du skal sove, så vil du opleve at dun puden er mere spændstig end f.eks fiber puden.

Det er lige så vanskeligt at generalisere valg af hovedpude som det er at vælge sko, alle mennesker er unikke og ikke to hoveder er ens, det kan derfor være lidt af et detektiv arbejde at finde en hovedpude til sig selv eller til et familie medlem.

Valget af hovedpude afhænger af hver enkelt individs unikke behov. Gennemsnitslevealderen for en hovedpude er ca.2 år, tegn på et snarligt skift kan være at vågne med tilbagevendende hovedpine eller følelses af at være tung i hovedet og ikke udhvilet.

Der er en hovedpude til dig også

Til personen, der sover bedst liggende på siden, er hovedpuder med memory-skum værd at overveje. Skummet er allergivenligt og støtter nakken, hos personer der gerne ligger på siden i sengen.

Vælger du en ergonomisk formstøbt pude, skal du huske at tage højde for hvor blød din madras er, hvor brede skuldre du har, samt om du sover på siden, ryggen eller på maven. Puderne har forskellig højde, der afspejles efter bredden på brugerens skuldre, jo bredere skuldre – des højere pude, er din madras meget blød synker kroppen lidt ned i madrassen og puden skal derfor være lavere end hvis madrassen var fast.

Uanset om valget er en høj og fast pude, lav eller formstøbt, så findes der puder der passer til enhver fortrukken soveposition, valget er individuelt fra person til person, dog har valget afgørende betydning for søvnkvaliteten og den veltilpashed der er forbundet med at have sovet helt fantastisk og vågne uden hovedpine eller spændinger i nakke og skuldre.

Materialerne

Latex hovedpuder, Memory foam eller Viskoelastiksk skum, er alle allergi og ergonomi venlige naturmaterialer.

Materialet er meget modstandsdygtigt og vender tilbage i sin oprindelige form efter kort tid uden tryk påvirkning fra brugeren, puder i disse materialer er let varmeafgivende og kan forme sig efter personens sovestilling, dermed yder puden en fantastisk støtte til nakke og hoved gennem natten.

Pudens betræk er isolerende og kan skånevaskes på 55 grader og hænge tørre.

Fiberfyldt hovedpuder, består af silikoniseret polyester hulfiber der kan vaskes jævnligt og anbefales til allergikere pga. muligheden for at reducere husstøvmider i puden ved vask, puden vaskes ved 60 grader på skåne program og tørres i tørre tumbler med 2-3 tennisbolde for at ”banke” fyldet så det ikke klasker sammen i en ujævn klump.

Pudens betræk bør luft tørre da det ikke tåler samme høje temperaturer i tørretumbleren som puden.

Dun fyldte puder klassikeren, materialet er dun eller fjer ofte en blanding af begge, dermed får puden sit kvalitets mærke ud fra fyldets bæreevne og viskositet, de fleste dun puder kan vaskes ved 60 grader på skåne program og tørres i maskine ved 60-80 grader, så det er muligt at klare den hygiejniske vask 2-3 gange årligt.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.