Guide til valg af spisestuestole. Læs med Nu.

Vi bruger det allesammen hver dag - derfor skal der også fornyelse til engang imellem. Vi hjælper dig med at finde ud af hvilken spisestol du skal vælge.

Spisestuen er efterhånden det rum, hvor de fleste familier bruger det meste af deres tid. Det er her, hvor der laves mad, og ikke mindst her, hvor man spiser den igen. Mange familier bruger disse 2 aktiviteter, som deres kvalitetstid. Det er en travl hverdag vi lever i, og derfor er det oftest her, at man netop har tid til at være sammen med familien. Til dette kræves selvfølgelig nogle dejlige, behagelige og ikke mindst flotte spisestuestole.

Når maden så skal spises, kan man hører omkring hvordan hinandens dag er gået, er der sket noget spændende, har den været god osv. Alle de almindelige spørgsmål, som er med til at starte en samtale. Men for at hygge sig, er det selvfølgelig vigtigt, at man også sidder godt og føler sig godt tilpas. Det kræver i første omgang at ens spisestuestole er behagelige at sidde i, og ikke mindst behagelige at kigge på. Derudover skal de være holdbare, da det jo er møbler der bliver brugt flittigt hver dag.

Komfort VS stil når du køber spisestuestole?

Ja det er nok et spørgsmål vi allesammen har stillet os selv, når vi skal ud at vælge en n y spisestuestol. Tænk bare på, når vi køber sko og tøj. Som regel er det altså ikke det praktiske, som også er det pæneste. Tjaa jeg vælger nu ofte det pæneste alligevel – og vi ved jo allesammen at man burde vælge det praktiske – altså hvis det var det eneste, som betød noget 🙂

Heldigvis er det ikke helt sådan med spisebordsstole. Her vil man nemlig oftest kunne få begge dele på en gang. Derfor skal du både vælge stole, som passer godt ind i din indretningsstil, samt spisestuestole som du sidder godt på.

Vi har listet 3 stile, som du skal overveje i din bolig, når du køber nye spisestole.

Spisestuestole i forskellige stilarter

Det formelle udseende: For at skabe et mere formelt look, kan det ofte være en god ide, at vælge spisestuestole med en høj ryg. Samtidig giver de en super god støtte i ryggen – du skal dog være opmærksom på, ikke at sidde for ret. Det bliver du træt af i længden.

Det afslappede udseende: Er du mere til det afslappede look, kan du med fordel vælge nogle mere “luftige stole”. Det kunne eksempelvis være stole, i lette farver, hvor der er huller i ryglænet, som gør at den ikke fylder ligeså meget visuelt i rummet, som en spisestol med høj ryg.

Det rustikke udseende: Det rustikke udseende er med til at give din indretning noget kant, og er som regel en super fed kontrast til det traditionelle lyse hjem. Har du eksempelvis et plankebord, kunne du overveje nogle dertilhørende mere rustikke spisestole. Kig eksemepelvis efter vintage stilen, som giver et fedt rustikt look.

Det skal du overveje i forhold til komforten 

jo jo det er ikke kun udseendet, som betyder noget. Der er en række ting, som du skal overveje, i forhold til komforten på din nye spisebordsstol.

Har sædet de rette mål? – En god tommelfingerregel lyder på, at sædet skal være omkring 45-55 cm i siddebredden, dyb nok til at støtte lårene når du sidder ned, og så skal højden selvfølgelig passe med din kropsbygning.

Hvor hårdt skal dit sæde være? – Dette er helt klart en smagssag, og det er forskelligt fra person til person. Men det er en overvejelse, som du skal gøre dig. Skal dit sæde være hård og fast, eller må det gerne være lidt blødere?

Med eller uden armlæn? – Er der god plads omkring bordet kan armlæn i mange tilfælde være rigtig dejlig at have på sin spisestol, da det ligesom giver en “plads” til dine arme, samt et sted hvor dine albuer kan hvile sig. Er der mindre plads omkring bordet, skal du nok overveje at vælge armlæn fra.

Hvordan er rygstøtten? – Er rygstøtten iorden? Ser det ud til, at det er nogle stole, som man kan sidde på i længere tid af gangen? Det skal det nemlig være – ellers bliver det nogle hårde middagsselskaber, som du holder dig i fremtiden 🙂

iøvrigt skal du ikke fortvivle, hvis du bliver træt af dit betræk. Du kan nemlig sagtens selv skifte dit betræk på dine spisebordsstole.

Jeg håber, at dette kan være med til, at hjælpe dig på vej til dit næste stole indkøb. Nu har du i hvert fald fået nogle valide pointer og syn med på vejen, omkring de tanker som du skal gøre dig, når du skal ud at købe din næste spisebordsstol.

Ønsker du flere gode tips, tricks og meget mere, kan du læse flere artikler til boligen her.

God fornøjelse 🙂