Sådan skifter du betræk på dine spisebordsstole

Det der med at skifte stolebetræk er ikke for alle lige nemt. Men bare rolig - vi har lavet en nem guide til dig herunder:

0

Står du derhjemme med en spisebordsstol og er godt træt af dit stolebetræk? Så er det selvfølgelig tid til at skifte det ud. Men i stedet for at skifte hele stolen, så kan du nøjes med kun at skifte betrækket – det er billigere og så behøver det ikke være ret svært.

Vi har delt det op i 5 simple steps:

1. Er du tilfreds med stellet?

Ja – meget simpel spørgsmål, men det er altså vigtigt at overveje, inden du går i gang. Er du tilfreds med selve stellet på din spisebordsstol? Hvis dette ikke er tilfældet, så er der ikke den store grund til at gå igang med at skifte stolebetrækket. I så fald er det nok bedst, blot at købe nogle nye stole til dit køkken.

2 Betrækket skal af – sådan gør du!

Først skal du have fat i en tang samt en skruetrækker. Dette kan du spørge efter i dit nærmeste byggecenter.

Så tage du sædet af, lirker de gamle søm op med skruetrækkeren og tangen. Derefter kan du pille stoffet af din spisestol.

3. Nyt skum og vat?

Når betrækket er taget af, tjekker du skummet og vattet på din stol. Er det behageligt at sidde på? Er det fortsat i god stand osv. Hvis alt er som det skal være, kan du fortsætte.

4. Monter det nye stof.

Hertil skal du anskaffe dig en hæftepistol samt en klammer. Dette kan du ligeledes finde i dit nærmeste byggecenter. Disse 2 værktøjer kan du bruge til at hæfte stoffet fast hele vejen rundt på dit stol. Sørg for at stramme stoffet godt og grundigt til. Løbende er det vigtigt, at du tjekker på den synlige side, hvordan det ser ud. Sidder det stramt nok? Sidder det pænt? Er du tilfreds? På den måde skal du ikke til at lave det hele om, men kan tilpasse løbende.

5. Sæt dig ned

Dette må være det mindst komplicerede punkt i guiden. Du skal nemlig blot sætte dig ned og nyde det arbejde, som du har lavet i de 4 foregående punkter 🙂

Vi ønsker dig held og lykke med dit næste DIY stolebetræk projekt!

– Og er du typen som generelt godt kan lide disse projekter, så er der altså masser af inspiraton, tips, guides og meget mere at hente om din bolig her. Der er derfor ingen undskyldninger for ikke at gøre noget ved det, hvis du er træt af noget i din bolig. Husk at det er her vi bruger mest tid, så det er også her vi skal optimere først.

God arbejdslyst!

Leave A Reply

Your email address will not be published.