Hvad er vigtigst, for at undgå at fryse når du camper?

Kan dine vandrestøvler klare ekstrem kulde og varme?

Hvad vi mangler i diversitet i natur, farlige dyr og højder har vi temperaturforskelle.

Danmark kan levere plus 30+ grader om sommeren og, med vindstyrke, kan vi nå ned til omkring minus 20 grader om vinteren.

Hvis man er udendørs mennesker, der ikke bliver skræmt af temperaturen, har man højst sandsynligt valgt investere i noget ordentligt udstyr. Men hvis du er ny inden for udendørs liv, hvor skal du så starte?

Jorden er hårdest mod kroppen

Modsat hvad de fleste tror, er det ikke vinden, som har den største effekt på, hvorvidt du har det koldt. Uden nogle kvalitets vandrestøvler, trækker du kulde med op i kroppen for hvert skridt du tager. Og hvis du får våde fødder, klistrer kulden sig til dine fødder og ankler som kold napalm. Fødderne er sammen med hovedet essentielle at beskytte, når du skal holde på en krops varme.

Lig varmt og komfortabelt

Når man slår ly for natten, er solidt telt, der kan holde vinden ude. De billige liggeunderlag der anvendes om sommeren er som regel ikke slidstærke nok. På samme måde bør man ikke anvende den samme luftmadras man bruger på festivaller om sommeren til at overnatte udenfor, når solen har sine korteste arbejdsdage. Jorden er ganske enkelt for kold til det. Det er naturligvis vigtig at have en god sovepose. Men en sovepose isolerer, så din krops varme ikke forlader soveposen. Men det er vigtigt at det du ligger på, sikrer at du ikke kommer i kontakt med jordens kulde.  Et underlag i form af en luftmadras eller rulleunderlag gør hele forskellen, så længe man husker, at der er forskel på kvaliteten. Læs evt. disse fem gode råd til friluftslivet, eller spørg en fagmand hvad der passer til dit behov.

Man kan sagtens få en masse godt udstyr til friluftlivet. Det behøver ikke at koste prisen på et femstjernet hotel, at sove i i telt, der kan tåle vind og regn.