Sikkerhed til søs

0

Når man sejler er det utroligt vigtigt, at man prioterer sikkerheden højt. Hvis det skulle ske at der sker en ulykke til søs, så er der typisk rigtig langt til hjælpen. Derfor er det utroligt vigtigt, at man forebygger så meget som mulig. Både når det kommer til at forhindre ulykkerne, men også til hvad man skal gøre hvis nu ulykken den skulle være ude.

En stor del af alle ulykker til søs vil kunne have været undgået ved at bruge sundfornuft samt, at have det rigtige sikkerhedsudstyr med sig til søs. En af de mest basale ting, som er utrolig vigtig at have med sig, det er en redningsvest.

Udover at det er smart og praktisk at have en redningsvest på, hvis man skulle falde i vandet. Så er det faktisk også lovpligtigt.

Loven siger at man skal have redningsveste ombord til ligeså mange mennesker, som man har med sig. Hvis man ikke har dette, så koster det minimum 600 kroner i bøde pr. Person, som der ikke er redningsvest til. Det er dig som kaptajn der hænger på den bøde, da det er dig der har ansvaret for at der er redningsveste til alle.

Udover redningsveste er ting såsom brandslukker, kastekrans og førstehjælpstaske tre ting, som også er utrolig vigtige at have med sig om bord. Med de tre ting så kan man klare største delen af alle ulykker der nu skulle opstå til søs. Man kan med andre ord sørger for de bedste forhold under ulykken indtil hjælpen den når frem.

Det er uanset om det er Mand Over Bord (MOB), brand, eller bare en almindelig tilskadekommende.

Bær altid redningsvest

Selvom lovgivningen bare siger at man skal have redningsvestene med, så hjælper de ikke meget, hvis man ikke har dem på. Derfor anbefaler vi at man altid har en redningsvest på. Er man rutineret sejler kan man nøjes med en oppustelig redningsvest, men det anbefales ikke til uerfarne samt børn.

Et godt råd er at sammenligne det med en sikkerhedssele, altid have den på under transport da det er der chancen for at falde i vandet er størst.

Leave A Reply

Your email address will not be published.