Ny Scientology Kirke åbnet i det centrale København

0

På en strålende lørdag eftermiddag samledes 2.500 scientologer, gæster og forbipasserende på det brostensbelagte torv for at fejre en ny side i historien for en af Skandinaviens ældste og rigeste kulturelle hovedstæder og den næste fase i Scientology Kirkens ekspansion.

 

David Miscavige, den kirkelige leder af Scientologi-religionen, forestod indvielsen og fortalte om  rejsen frem mod dagens præstation. “Som nogle af jer vil huske, mødtes vi engang en sen aften, hvor I præsenterede jeres drøm om denne kirke. Jeg delte jeres vision, og I lovede at gøre den til virkelighed. Så på denne dag, hvor hverken vind, slud eller sne ville have kunnet holde mig væk, kom jeg midt i dette smukke forårsvejr for at sige: “I klarede det, I gjorde det, I så det og I fik det til at ske.” Og nu står verdens mest ideelt placerede Scientology Kirke her, i den åndelige friheds og  frie viljes navn midt i Danmark. ‘”

Til tonerne af H. C. Andersens “I Danmark er jeg født”, oplevede de tusinder af tilstedeværende en flot åbningsceremoni med både traditioner og en følelse af eventyr. Gæstetalerne, som deltog, berigede dagen med fortællinger om humanitære partnerskaber for et bedre Danmark, om eventyr hvor skatten er viden, der skal deles med alle og med en anerkendelse af et historisk vartegn, der på magisk vis er blevet omdannet til at rumme en masse liv.

Kirken har omdesignet, restaureret og fornyet sit nye hjem i det centrale København. Den  nyklassiske bygning på små 4.000 m2 blev oprindeligt bygget i 1796, og den blev rejst efter at flammerne fra den store brand et år tidligere havde fortæret hele Nytorv / Gammeltorv-distriktet. Faktisk besluttede bystyret dengang, at bygningerne skulle bygges med særlige knækkede hjørner, for at gøre byens smalle gader mere fremkommelige for brandkøretøjerne.

Med både håndværksmæssig snilde og omhu har kirken sammen med lokale håndværkere genskabt huset i den oprindelige stil. Danmark er verdensberømt for sit design og sine håndværkere, og arbejdet omfattede både restaureringen af de originale egetrævinduer, de buede døre i husets facade, de hvelvede lofter og bevarelsen af de gammel trætrapper inde i huset.

Danmarks nye Scientologi Kirke ligger i en femetagers ejendom, nogle få skridt fra Strøget, hvor 75.000 fodgængere går forbi hver dag. Det vil komme til at tjene som samlingssted  for en række humanitære initiativer, der allerede har opnået respekt i det københavnske.

I tre årtier har Kirken sponsoreret aktiviteter, som er nået ud til landets unge med uddelingen af hundredtusinder af eksemplarer af Sandheden om stoffer hæfterne; Vejen til lykke-foreningen har lavet oprydning i gaderne og uddelt hæftet med den ikke-religiøse moral kodeks, som er skrevet af L. Ron Hubbard og bygget på almindelig sund fornuft ud overalt i byen, alt imens den lokale afdeling af Unge for  Menneskerettigheder har arbejdet for at bevare den kulturelle arv ved at gennemføre en årlig “oplysnings-march” og i alt er nået ud til mere end to hundrede tusinde med deres budskab om  menneskerettigheder.

Forskellige talere fra både hovedstaden og resten af landet anerkendte medlemmernes sociale indsats i deres taler: Klaus Mygind, medlem af Københavns Borgerrepræsentation; Thøger Berg Nielsen, tidligere politimester; Rene Jensen, forlagsrådgiver og rådgiver for Københavns Kommune; og Bjarke Christensen, arkitekt med speciale i historiske bygninger,.

Den nye kirke giver besøgende en introduktion til Dianetik og Scientology, der starter i informationscenteret. Centrets displays, der indeholder mere end 500 film, præsenterer Scientology religionens tro og praksis og grundlæggeren L. Ron Hubbards liv og arv.

Informationscentret beskriver også de mange humanitære programmer, som Scientology støtter. De omfatter et verdensomspændende menneskerettighedsuddannelsesinitiativ; et vidtrækkende narkouddannelses-, forebyggelses- og rehabiliteringsprogram, et globalt netværk af læse- og læringscentre, og programmet med Frivillige Hjælpere, der er blevet verdens største uafhængige hjælpestyrke.

Kirkerummet findes i et rummeligt fire-etagers atrium med naturligt lys fra tagvinduet, der sender en flot glød hele vejen ned gennem huset. Det vil danne rammen om arrangementer om kirkens sociale programmer og være åbent for alle trosretninger. Ejendommen indeholder også flere seminarrum og klasseværelser og en hel etage dedikeret til Scientologi-auditering (åndelig vejledning).

Åbningen i København er den seneste i rækken af en lang række åbninger over de seneste 12 måneder. De seneste åbninger har fundet sted i Miami, Florida; San Fernando Valley, Californien; Auckland, New Zealand; San Diego, Californien; Sydney, Australien; Harlem, New York; Budapest, Ungarn; og Atlanta, Georgien.

Fremtidige åbninger er planlagt i kulturelle epicenter i Latinamerika, Nordamerika, Europa og Afrika.

David Miscavige, formand for bestyrelsen af Religious Technology Center, forestod indvielsen af Danmarks nye Scientology Kirke i det historiske hjerte af København.

 

Lørdag d. 27 maj samledes tusinder af glade scientologer i midten af København, hvor byens kendte torve mødes, for at fejre en storslået åbning af den nye Scientology Kirken Danmark.

 

Tusinder nyder den smukke eftermiddag mens de er vidne til et historisk øjeblik – Scientology Kirken Danmark lader båndet falde og åbner sine døre.

 

David Miscavige med (venstre mod højre): Rene Jensen, forlags- og politisk rådgiver; Bjarke Christensen, arkitekt; Klaus Mygind, Medlem af Københavns Borgerrepræsentation og Thøger Berg Nielsen, tidligere politimester.

 

Kirken har omdesignet, restaureret og fornyet sit nye hjem i det centrale København. Den nyklassiske bygning på små 4.000 m2 blev oprindeligt bygget i 1796. Den fremtrædende bygning står blot nogle skridt fra Strøget hvor 75.000 fodgængere går forbi hver dag.
Leave A Reply

Your email address will not be published.