Flere tilvælger brugte kontormøbler

Mange kontormøbler efterlades i det tomme kontorhaller, når et større firma flytter til et nyt sted i landet. Hvilket er et stort spild af ressourcer, da de fleste af møblerne er i ganske fin stand, og ofte er de nærmest så gode som nye. Derfor er der flere privatpersoner – og firmaer – der er begyndt at få øjnene op for de beløb, der kan spares, hvis blot man køber brugte kontormøbler frem for splinternye. Ikke blot er det kontormøbler, der sælges brugt i stor stil. Mange danskere er også begyndt at købe flere møbler fra genbrugsbutikker, antik-butikker og af private firmaer, der opkøber de efterladte, brugte møbler.

Tre grunde til at flere danskere køber brugte kontormøbler

Der er flere årsager til, at de brugte møbler er blevet mere og mere populære. Her kan du læse tre af de mere væsentlige grunde:

  • Ofte er der en god chance for, at du kan spare penge på dit næste boligkøb, hvis du køber brugt. Selvom kontormøblerne har stået i en hal i et par måneder, så er det ikke ensbetydende med, at de er ubrugelige. Når støvet er fjernet finder man ud af, at funktionsdygtigheden stadig er intakt. Måske endda ligeså intakt som et nyindkøbt kontormøbel.
  • Hvis de brugte kontormøbler bliver sendt til genbrugsbutikken eller til et firma der sælger brugte møbler videre, så har miljøet også fået en fordel forærende. Der bliver nemlig sparet den Co2, der ellers ville blive brugt til forbrænding af de ellers velfungerende møbler.
  • En af de største årsager til det stigende salg af brugte møbler er, at antikke eller brugte møbler har en form for historie. Også selvom det ”blot” er en kontorstol. Måske har den stået på en ældgammel fabrik eller ved et hæderkronet firma før du købte den. På den måde er du med til at bidrage til møblets historie – hvilket måske kan få et lille smil frem, hver gang du slukker lyset på kontoret.

Brugte kontormøbler er med andre ord kommet i fokus, ikke kun hos private men også i erhvervslivet, hvor der ofte er mest at spare, når der skal købes hæve sænkeborde, kontorstole og skabe til flere medarbejdere.