Crosstrainer: Sådan vælger du den rigtige

0

Når du skal vælge den rigtige crosstrainer, kan det være enormt svært at gennemskue markedet, da der er så mange faktorer du skal være opmærksom på. I Denne artikel forsøger vi at give dig et overblik over hvilket af disse faktorer der er vigtigst, i dit valg af crosstrainer.

Vi har talt med webshoppen www.apuls.dk som dagligt hjælper forbrugere, med valget af den korrekte crosstrainer. Her oplever de ofte at kunderne, der ringer ind, er meget forvirrede omkring hvilken maskine de skal vælge. Derfor har Apuls opsat en række af de vigtigste faktorer, når du skal vælge en crosstrainer.

 1. Type
  Der findes hovedsageligt 2 typer crosstrainere: Enten forhjulstrukne samt baghjulstrukne. Denne betegnelse beskriver svinghjulets placering og det har en stor indflydelse på skridtlængden (som omtales længere nede) samt din bevægelse.

  Baghjulstrukne crosstrainere er de mest almindelige, da de har den laveste pris og er lettere at opbevare i hjemmet, på grund af deres lille størrelse. De baghjulstrukne crosstrainer modeller, er væsentlig billigere at fremstille og fylder væsentlig mindre, da pedalerne ikke behøver at have den lange støtte bagtil.

  Forhjulstrukne crosstrainere har større dimensioner og koster mere end de baghjulstrukne modeller, men til gengæld minder bevægelserne meget mere om almindeligt løb. Derfor er der en del løbere, der foretrækker denne type crosstrainer. Skridtlængden er også typisk længere.
  Maks. brugervægt
  Den maksimale brugervægt, er en meget vigtigt faktor, i valget af din nye crosstrainer. Selvom du kun vejer 60kg er det stadig vigtigt for dig om den crosstrainer model, du ønsker du, kan klare 100 kg eller 130 kg. Det skyldes at selve stabiliteten i maskinen typisk er væsentlig bedre, jo højere personvægt, crosstraineren kan klare. Jo bedre stabilitet, jo større fornøjelse vil træningen være for dig.

 2. Bremsesystem
  Der findes primært 2 typer bremsesystemer: magnetisk og elektromagnetisk.

  Den magnetiske bremse er den mest udbredte og den billigste at producere. Den fungerer effektivt og kan tilføje en stor belastning. Den larmer dog lidt, når du indstiller modstanden. Den elektromagnetiske modstand er fuldkommen lydløs og kan tilføje en væsentlig højere belastning til maskinen.

  Begge bremsesystemer på disse crosstrainere, har en meget lang levetid, men den elektromagnetiske bremse har alligevel den bedste levetid, da der ikke er nogle bevægelige dele. I den magnetiske bremse, bevæger magneten sig tættere på svinghjulet, for at øge belastningen, mens magneten på en elektromagnetisk crosstrainer, sidder fuldkommen samme sted, uanset hvor hård belastning du tilføjer. Du skruer blot op eller ned for styrken i magneten.

 3. Justering af modstand
  Juseringen af modstand kan enten ske manuelt, på et håndtag, eller i selve computeren. Du skal vælge den elektroniske justering af modstand, hvis du ønsker at dine træningsprogrammer automatisk skal kunne øge og sænke din belastning, under din træning.

 4. Skridtlængde
  Skridtlængden har stor betydning for hvor naturlig din bevægelse på crosstraineren føles – jo længere skridtlængde din crosstrainer har, jo mere naturlig vil bevægelsen være. De baghjulstrukne crosstrainere har typisk en skridtlængde på 28 – 40 cm, mens de forhjulstrukne modeller typisk har 40-50 cm skridtlængde.

  Denne længere skridtlængde på de forhjulstrukne modeller understreger også, at de simpelthen føles mere naturlige i deres bevægelse.

 5. Antal træningsprogrammer
  Antallet af træningsprogrammer er vigtigt, hvis du ønsker at få en varieret træning, som bliver ved med at være spændende. De helt billigere crosstrainere har typisk 0 – 5 programmer, men dette tal stiger drastisk, når du øger budgettet en smule. De helt store modeller kan have 100 træningsprogrammer og +1.000.000 muligheder, hvis du tilslutter en tablet til crosstraineren.
 6. Antal modstandsniveauer
  Antallet af modstandsniveauer er vigtigt, hvis du har behov for at stige nænsomt i belastning. Det betyder at jo flere modstandsniveauer din crosstrainer har, jo mindre intervaller vil modstanden stige i, når du går 1 niveau op.

 7. Watt funktion
  Watt funktionen er en faktor som tidligere cykelryttere ofte benytter. Det er nemlig en metode til at beregne din ydelse – jo højere watt, jo hårdere er din træning. Dette er en yderst motiverende faktor og det gør det muligt at sammenligne din belastning imellem forskellige typer træningsmaskiner. Du skal vælge en crosstrainer med denne funktion, hvis du aktivt ønsker at sammenligne forskellige maskiner, på denne måde.

Hvis du overvejer alle disse faktorer, vil du med meget højere sandsynlighed vælge den rigtige crosstrainer, til dit behov. Hvis du har behov for yderligere vejledning, kunne du evt. tage fat i Apuls.dk eller en af de andre butikker, der sælger crosstrainere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.