Spar penge ved hjælp af solceller

Går du også med overvejelserne om at få installeret solceller, som mange andre danske husstande efterhånden har benyttet sig af? Så er du nok ikke den eneste. Solceller er ikke bare blevet populært, fordi de er på mode eller ”smarte”, men fordi det faktisk i mange henseender kan betale sig at installere solceller.

Først og fremmest er der selvfølgelig væsentlige penge at spare på deres elregning ved at få installeret solceller. Men derudover er der mange andre praktiske fordele forbundet ved at have solceller installeret. Fx:

  • Der ingen støj forbundet ved solceller.
  • Den har lang levetid, 30-35 år.
  • Du kan tjene penge på at sælge el til andre
  • Du er ikke afhængig af at få el fra andre
  • Produktionen af el sker, når behovet er størst, nemlig i dagstimerne.
  • Den er miljøvenlig.

Basalt set genererer solceller elektricitet ved at optage energi fra lyset. Jo kraftigere lyset er, jo mere elektricitet genererer solcellerne. De virker også, når det er overskyet, men er mest effektive, når solen skinner. Solcellerne er placeret på husenes tage og facader, men kan også indbygges i husets vinduer. Solcellerne vil typisk være sydvendt, da de optager energien fra sollyset mest effektivt i den retning.

Overvejelser ved køb af solceller

Der er mange ting, man skal tage med i sine overvejelser, når der skal købes solceller, som fx placering, størrelse, regler etc. Men vigtigst af alt er økonomien bag det. Solceller er ikke helt billigt at få installeret, og derfor har det afholdt mange fra at få én installeret. Her handler det dog om at finde den mest optimale løsning til at finansiere udgifterne.

Ved at sikre sig at man få det bedst mulige lån til at finansiere sine solceller, øger man også chancen for, at man faktisk får købt nogle. Det ville være en synd og skam ikke at få købt solceller, da der er mange penge at spare ved at skifte til solceller.

Finansiering af solceller med forbrugslån

Finansieringen af solceller kan som sagt godt være lidt af en håndbremse for nogle, når man ser det store beløb, der skal lægges ud for at få dem installeret. Det kan let koste et godt stykke over 100.000 kr., hvilket ikke alle har til rådighed. Det er derfor nødvendigt for de fleste at tage et lån til investeringen. Det er der dog råd for. Der findes bl.a. flere rigtig gode forbrugslån, der kan hjælpe én med at finansiere omkostningerne til solcellerne. Dermed ét skridt tættere på at få sin drøm opfyldt om at få solceller installeret.

Derudover er det muligt at få tilskud til monteringen af solcelleanlægget. Dette tilskud hører ind under det såkaldte håndværkerfradrag. Det fungerer sådan, at hver person over 18 år, kan få et fradrag på 15.000 kr. Det er dog kun på det håndværksmæssige arbejde, der kan gives tilskud og ikke på selve materialerne. Dette tilskud er vigtigt at undersøge nærmere, da der er gode penge at spare.

Tilbud på solceller

Som allerede nævnt kan installation af solceller være en bekostelig affære, og selvom det kan betale sig i det lange løb, er det en dyr investering. Der er dog metoder til at reducere prisen, og der er allerede bragt to gode metoder. En tredje metode er, at man altid skal sørge for at indhente tilbud fra alle leverandører. Der findes efterhånden en del leverandører af solceller, og de kan alle tilbyde forskellige tilbud i forskellige prisklasser og kvalitet. Så det handler for dig om grundigt at gennemgå samtlige leverandører for at se, hvilken der passer dig bedst. Først og fremmest, hvor meget vil du give, hvor stort er dit behov osv. Til sidst vil du så have fundet ud af, hvad det mest optimale er i din situation.