Guide: Her er dine alternativer til forbrugslån

0

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal optage lån eller ej? Er du i tvivl om tiden er den rette? Der findes en række alternativer du kan prøve af, inden du beslutter dig for at låne penge. På denne måde sikrer du, at du ikke kommer til at fortryde din låneaftale.

Faktum er, at lånemarkedet er indviklet, og kan være meget forvirrende, når du tager dit første lån. Forbrugslån er nemme og hurtige, men de er først gode lån, når du ved hvad du går ind til. Derfor opleves det også at forbrugere fortryder at gældsætte sig gennem denne låntype.

Dette betyder dog ikke, at forbrugslån er en dårlig idé. Forbrugslån er for mange mennesker en god løsning for at få luft i budgettet ved uforudsete udgifter, og betale beløbet tilbage, når kontoen igen kan rumme det. Derudover skal du ikke redegøre for, hvad du skal bruge pengene til, når du tegner et forbrugslån.

Lav et budget og en opsparing

Løsningen synes måske en smule gammeldags og kedelig, specielt hvis du i forvejen ikke helt kan overskue din økonomi. Dog er budgettet et af de bedste værktøjer, til at skabe overblik over dine indtægter og udgifter, og kan udarbejdes at stortset alle der sætter tiden af til det. Når dit budget er færdigt, vil du også kunne se, om du har mulighed for at sætte penge ind på en opsparing. Selvom der kun er plads til et mindre beløb hver måned, er det en rigtig god idé at spare op på en seperat konto. På den måde opbygger du en sikkerhed i din økonomi, og tvinges ikke ud i at optage forbrugslån, hvis du har brug for hurtig finansiering.

Kassekredit

Er budgettet presset af regninger mere i nogle måneder end andre, kan en kassekredit hos din bank, fungere som en reserve du kan benytte, når du får brug for den. Med en kassekredit betaler du først renterne af den, når du bruger den. På den måde kan du undgå at betale høje rentegebyrer ved overtræk, og forhindre at din kundeprofil hos banken svækkes.

Andre lånetyper

Kviklån er basalt set et mindre forbrugslån. Det er oftest muligt at låne op til 7.000 kr, men renterne er typisk forholdsvis høje, og tidsrammen for tilbagebetalingen forholdsvis smal. Mikrolån, SMS-lån og hurtig-lån er stort set det samme, og råder over nogenlunde samme kendetegn. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved kviklån her.

Søger du en hurtig finansieringsform ved bilkøb, er forbrugslånene en nem og hurtig løsning for dig, men sjældent den billigste. I langt de fleste tilfælde, er renten væsentlig højere, end hvis du kontakter din bank og tager et billån gennem dem. I nogle tilfælde går bankerne ned til 4 %, og tager pant i dit køretøj som sikkerhed for lånet.

Er du studerende, så har du en unik mulighed for at tage et SU-lån. Lånet er et rigtig godt alternativ til stort set alle andre låntyper, men det kræves samtidig, at du er aktiv studerende og modtager SU. Du kan endvidere ikke optage ét stort lån på en gang, da muligheden er udviklet som et supplement til din SU. Derfor kan du ‘kun’ låne op til 3.040 kr. månedligt.

Afdragsordninger

Det er blevet mere og mere almindeligt, at kreditor tilbyder en afdragsordning ved køb af et produkt. Denne type finansiering kan sagtens benyttes som et alternativ til forbrugslån, dog er der visse forbehold du skal tage inden du skriver under.

Som udgangspunkt er hovedreglen at læse ‘alt det med småt’, og få styr på hvad det betyder. Undersøg den årlige rente og snak med sælger om, hvad det kommer til at koste dig på længere sigt. Nogle virksomheder tilbyder en rentefri afdragsordning, hvor du blot betaler produktets fulde pris over en given tidsperiode. Vælger du dette, skal du bare være opmærksom på, hvordan det kommer til at påvirke dit budget i afdragsperioden.

Leave A Reply

Your email address will not be published.