Idrætsefterskole sætter nye rekorder

Idrætsefterskole fejrer sejre

En idrætsefterskole har ved siden af de obligatoriske skolefag en lang række linjefag på skemaet. Idrætsefterskolerne udbyder både holdsport og individuelle sportsgrene, som begge omfatter udfoldelser indendørs og udendørs. Blandt klassikerne for hold findes håndbold efterskole, fodbold efterskole og gymnastik efterskole, mens de typiske linjefag for enkeltpersoner spænder fra badminton over fitness og golf.

Linjefagene er legepladsen for alle, der brænder for den bestemte sportsgren, og som har ambitioner om at nå videre, uanset hvilket niveau hver elev pt. befinder sig på.

For at nedbryde tidligere barrierer og nå nye målsætninger er det tilladt at sparke janteloven til hjørne og fejre sine sejre, så længe man også ærgrer sig konstruktivt over nederlagene. Ved at dele og analysere resultaterne ved kampe og turneringer udvikler eleverne sig og kan drage nytte af de vigtige erfaringer. Den enkeltes potentiale skal blomstre – både det sportslige, det faglige og det personlige potentiale.

Idrætsefterskole med tid til det hele

I fritiden kan der også blive plads til at dyrke sit talent, for faciliteter og holdkammerater er altid inden for rækkevidde. Vennerne på idrætsefterskolen kan også bruge fritiden på at introducere hinanden for de discipliner, de hver især dyrker, hvormed nye døre åbner sig for andre idrætsgrene.

En velorganiseret hverdag giver ro i sindet og alle ved, at der nok skal blive tid til alt det, som unge mennesker på en idrætsefterskole skal nå: Undervisning, lektier, fysisk træning, teori, sunde måltider, tv-serier og vennerne.

I skemaet er der indlagte pauser fra hverdagens vante rammer med temadage, lejrture og rejser, så eleverne fyldes med nye indtryk og ny energi og vokser endnu mere i det unikke fællesskab, der opstår.

De faglige mål bliver ikke nedprioriteret på en idrætsefterskole, tværtimod vil eleverne opleve, at den varierede hverdag påvirker koncentrationen og selvtilliden i klasselokalet, og dét kan aflæses i resultaterne. Både krop og sind bliver tilgodeset med ernæringsrigtig kost, fysisk pres, mentale udfordringer og faglig nytænkning.

Professionel sparring på idrætsefterskole

Sportsligt får eleverne mulighed for at spejle sig i dygtige trænere, som måske oven i købet tidligere har været eliteidrætsfolk selv. De dygtige sportsfolk kan vise eleverne nye veje og vise, at det er muligt at nå nye højder, selvom døgnet kun har 24 timer.

Den personlige udvikling går hånd i hånd med de nye sportslige mål, som ikke kun nås ved at deltage i en masse kampe og turneringer. De professionelle trænere sørger sideløbende for seriøs kostvejledning, rutinemæssig konditionstræning og benhård styrketræning, så den enkelte kommer hjem med ny viden og mål på scoretavlen.

Vil du på idrætsefterskole?

Hvis du også gerne vil kombinere et efterskoleophold med en masse idræt, kunne Halstedhus Efterskole være en god mulighed. Halstedhus tilbyder efterskole på 9. og 10. klassetrin, og har et stærkt fokus på idræt. Alle elever vælger således et idrætsfag som linjefag. Se mere på skolens hjemmeside.