Hvad er en Artikel Database

0

Artikel Databaser

Hvad er en Artikel Database?

En artikel database, er en hjemmeside der fungerer som en database eller et katalog over en lang række artikler, typisk indenfor en lang række emner. De fleste artikel databaser indeholder artikler af på mellem 300 og 500 ord, med 2-3 links til forfatterens egen hjemmeside på et andet domæne.

Artikel databaser har hovedsageligt 3 formål/fordele for forfatteren til artiklen:

  1. At skabe nogle nye links til sin egen hjemmeside, og dermed øge din synlighed i søgemaskinerne, gennem værdien af links til din egen hjemmeside, fra artiklerne
  2. Skabe en smule trafik fra en artikel til ens egen hjemmeside, gennem links.
  3. Samt, at kunne publicere sine artikler gratis så andre kan læse dem og have glæde af dem

 

Virker artikeldatabaser stadig?

Førhen var linkkataloger det hotte til at skaffe gode links til ens hjemmeside, men disse er efterhånden svundet ind til en håndfuld kataloger, der er brugbare.

I de seneste år er der i stedet kommet en del nye artikel databaser, hvor man kan publicere sit indhold og modtage links, dog er mange af disse også allerede lukket ned, simpelthen på grund af at artiklerne var af så ringe kvalitet, at nogle af artikel katalogerne også helt forsvandt fra Google. Alt tyder dog på, at der var tale om en manuel indsats fra Google, for at markere at brugen af “SEO-databaser” ikke var en praksis som er i overensstemmelse med Googles guidelines. Siden da har der været betydelig mere stille omkring artikel databaserne, og det har generelt været populært at sige, at de ikke har nogen værdi længere. Men det er dog ikke helt tilfældet.

Hvis vi ser bort fra eventuelle særlige eksempler på både linkkataloger og artikel databaser, som af den ene eller anden grund har fået en manuel straf eller er blevet voldsomt deklasseret af søgemaskinerne, så er en artikel database, at betragte som enhver andet hjemmeside. Det betyder, at et link fra en artikel database eller linkkatalog overfører en eller anden form for linkværdi. Denne værdi afhænger som for alle andre hjemmesider af en lang række parametre, ikke mindst hvor stor autoritet og troværdighed søgemaskinerne tillægger siden, hvorfra linket udgår fra. Hvis artikel databasen således har en masse gode indgående links, og i øvrigt har artikler af fornuftig kvalitet, så giver udgående links også tilsvarende god værdi.

Der skal i den forbindelse dog siges, at links fra linkkataloger og artikel databaser aldrig kan, eller skal stå alene som linkbuilding. De bør altid suppleres med en lang række andre metoder til at skaffe indgående links på.

 

Anbefalede nye artikel databaser

Herunder har vi fundet 2 nye artikel databaser, som du med fordel kan benytte. Fordelen, ved disse, er bl.a., at man kan tilføje helt op til 5 links i en artikel, hvis artiklen er mere end 1000 ord, men du behøver også kun at skrive en artikel på 300 ord, men så kan du kun have 1 udgående link. Samt, har disse artikel databaser en feature – at du skal linke tilbage til artiklen – Det har den store fordel, at når du bidrager med indgående links til din artikel fra en anden side på nettet, så får din artikel mere autoritet, og dermed får dine udgående links også mere værdi. Det gør artikel databasen meget stærkere, og dermed dine links derfra.

  • Gratis-Info, en artikel database, hvor du kan tilføje artikler om “Design, Livstil og Mode”, “Hus & Have”, “IT & Internet”, “Konkurrencer, Sport & Spil”, samt har de en kategori der hedder “Blandet Erhverv”.
  • Service-Guide, en artikel database, hvor du kan tilføje artikler om alle emner, i stort set alle kategorier.
Leave A Reply

Your email address will not be published.