Algebehandling kan redde dit tag

Står du ude foran dit hus og kigger modløst op på dit tag, som engang var så rent og flot, men som i dag nærmere ligner et tykt grønt tæppe? Så er du sandsynligvis fået ubudne gæster på taget i form af alger. Det er svært at finde noget positivt ved alger på taget. Først og fremmest ser det farligt ud og skæmmer huset ydre udtryk. Samtidig er et tag med alger et usundt tag, som man skal kurere.

Hvad er alger

Alger er i og for sig bitte små planter, der findes overalt i naturen, men som især har rigtig gode vækstbetingelser på fugtige overflader. Derfor ser man ofte alger på hustage og terrasser. Har algerne først sat sig fast, kan de være svære at komme af med, og de vil sandsynligvis brede sig, hvis de befinder sig i et optimalt miljø med både fugt og varme.
Disse alger har for det meste grønne nuancer, men faktisk findes der også røde og brune alger.

Få professionel algebehandling

Er dit tag eller terrasse blevet angrebet af alger, kan du naturligvis selv gå i gang med at få dem fjernet. Men det kan være et omfattende arbejde, og i mange tilfælde kan det langt bedre svare sig at finde professionelle fagfolk til at udføre algebehandling af tag. Dermed er du fri for at tænke på, hvilken form for behandling dit tag skal have. Det er altså underordnet, om du har et tag af skifer, teglsten, betonsten tagpap eller noget helt andet. Et firma, der specialiserer sig i algebehandling, ved præcis, hvilken behandling der kræves. Oftest vil det ske i form af et specielt algeprodukt, der pålægges taget, hvorefter det over tid vil nedbryde det grønne tæppe på taget eller på terrassen. Det er meget vigtigt at det rigtige produkt bliver anvendt med henblik på at skåne miljøet.

Hvor tit skal taget behandles?

Har man først fået fjerne alger, er det langt fra en selvfølge, at de ikke kommer igen. Alger skal også bekæmpes præventivt, og derfor kan det være en stor fordel af få foretaget en algebehandling et par gange om året. Selvom taget umiddelbart kan se fint ud, så kan det være en rigtig god investering med en algebehandling, hvis man også fremadrettet ønsker et tag, der fremstår indbydende.