Opstart af webshop – det skal du være opmærksom på

Flere og flere vælger at starte en webshop op, fordi indgangsbarrieren er forholdsvist lav i forhold til andre ting. Det kræver nødvendigvis ikke den største kapital, og de fleste kan komme i gang via blot et par uger. Der er dog alligevel nogle ting, du skal huske at være opmærksom på, inden du starter ud. Dem kan du læse dig til her.

Hvilket webshop-system skal jeg bruge?
Der findes et hav af webshop systemer derude, og der er som sådan ikke noget, der er mere rigtigt at bruge end andre. Det kommer fuldstændig an på, hvad dine behov er, hvor stor din shop er samt om du ønsker mulighed for integrationer. Af forskellige systemer kan for eksempel nævnes Shopify, Magento, Prestashop og Woocommerce i WordPress. Det er vigtigt, at du sætter dig lidt ind i de forskellige systemer, inden du foretager dit endelige valg. Shopify og Woocommerce er for eksempel rigtig gode, hvis din tekniske færdigheder ikke er så store. Er de det, så er Magento og Prestashop til gengæld også nogle rigtig gode systemer.

Hosting
Mange tænker ikke over, at hosting faktisk er et ret essentielt punkt i forbindelse med opstart af webshop. Har din webshop ingen server at ligge på, så er der heller ingen webshop. Der findes et hav af udbydere af webhoteller, og der er ofte flere forskellige løsninger. Man omtaler det typisk som billige og professionelle webhoteller. Hvilken type du skal vælge, afhænger i høj grad også af, hvor stor din webshop skal være. Det er som udgangspunkt en god idé at vælge et sted, hvor din webshop kan vokse lidt, så du ikke skal tænke over at skifte platform, så snart din hjemmeside får noget trafik.

Husk de besøgende ikke kommer af sig selv
Mange der starter webshop, vælger at opgive efter kort tid, fordi der ikke kommer nogle besøgende til siden. Det er svært at trække besøgende og potentielle kunder til sin webshop, og det kræver hårdt arbejde på marketingfronten. Du skal for eksempel i gang med SEO, PPC-annoncering, E-mail-marketing og så videre, hvis du ønsker at drive trafik til din side. Ligger du bagest i Google, er der nemlig ikke nogen, der finder dig.