Ny forskning i loppebekæmpelse

0

Hvis loppebekæmpelsen skal være effektiv, skal man blot følge nogle simple råd. En forsker, som bl.a. er beskrevet på siden Videnskab.dk og Loppespray.dk, har undersøgt emnet og skrevet en hel Ph.d.-afhandling om det.

Rådene lyder på, at man skal anskaffe sig et loppemiddel, fx en loppespray. Brug sprayen på hunden eller katten. Hold omgivelserne rene. Gentag behandlingen.

Det er en fordel at forebygge. Der er flest lopper i løbet af foråret og sommeren. Det er derfor en god idé at begynde tidligt på året. Der findes loppespray, som kan bruges direkte på hunden eller katten, ligesom der findes midler, som bruges i dyrenes omgivelser.

Hvis man ikke udfører behandlingen i omgivelserne, kan lopperne leve videre. Det skyldes, at lopper lægger masser af æg. Når disse æg får lov til at blive liggende, udvikler de sig til larver og senere til voksne lopper. Faktisk er der langt flere æg og larver, end der er voksne lopper. Man ser dem bare ikke. Det er derfor ikke nok at bruge loppeshampoo direkte på hundens pels. Omgivelserne (tæpper, gulve, hundekurve, transportbur m.m.) skal også ordnes. Dine hundetæpper bør vaskes på høj temperatur.

Andre fordele ved behandlingen

Når din hund har lopper, bliver den generet døgnets 24 timer. Derfor kan du opleve, at din hund er urolig og stresset. En del af denne uro kan fjernes, når lopperne fjernes. Det samme gælder for flåter (som mange kalder for ‘tæger’). Enhver form for utøj stresser din hund, så den ikke kan koncentrere sig. Man kan opnå meget ved få fjernet alt utøjet.

MEN DET ER OGSÅ EN FORDEL, at hundens eller kattens ejer ikke får gener. Lopperne bider nemlig også mennesker, og det giver et lille sår, som klør og gør ondt.

Skal man holde hunden væk fra andre dyr?

Nej, det er bestemt ikke nødvendigt. Det er ganske vist rigtigt, at hunde kan få lopper i kontakten med andre hunde. Men hvis du bruger et effektivt loppemiddel, fx i form af naturlig loppespray, så vil lopperne fra andre hunde ikke kunne leve på din hund. Du kan derfor roligt lade din hund lege med andre.

Hvis du følger rådet om at holde omgivelserne rene og påføre loppespray til miljøet, vil det heller ikke være noget problem, hvis du får besøg af andre hunde. Hvis lopperne hopper ned, kan de ikke formere sig i rengjorte miljøer, hvor der er brugt bekæmpelse mod utøj. Hvis du bruger transportbur til hunden i bilen, så glem ikke at give buret en grundig behandling.

Nogle af de kendte mærker er Biospotix og Biogance. Som man kan se på titlerne er det biologiske og naturlige midler.

Relaterede artikler:
Fordele ved transportbure til hunden
http://www.loppespray.dk/

Leave A Reply

Your email address will not be published.