Trægulv eller Klinker

0

Når man skal til at bygge nyt hus, eller i gang med en større renovering, da skal man bestemme sig for hvilken type gulv man skal vælge. Skal det være trægulv, laminat eller klinker?

Dette kan sagtens være en stor beslutning, ved et nyt hus, da er det jo det hele, der skal vælges. Hvor skal der være klinker, hvilken farve klinker, skal der være klinker i køkkenet eller trægulv. Hvis du vælger et trægulv, skal det så være lakeret eller oliebehandlet, ja spørgsmålene er mange, og det kan være svært at bestemme sig.

Fordelen ved et trægulv

Fordelen ved at vælge et trægulv i forhold til f.eks. et laminat lamel gulv (der udgiver sig for at være træ, men bare er plastik), er at trægulvet er et levende materiale, som faktisk hjælper på indeklimaet. Trægulvet kan også fremstå med meget forskellige udtryk – Lud, voks, lak eller sæbe behandlinger er i dag de mest benyttede, alle giver de forskellige udtryk. Hvilken type man skal vælge afhænger af hvilket udtryk man gerne vil have, man kan med fordel tage et Gulvservice firma med på råd.

Klinker vil være et godt valg til bryggers, badeværelse og køkkenet, hvis der er et køkken alrum, da kan man med fordel dele det op i både klinker og trægulv.

Når man vælger klinker, da tænkt på hvilke farve de skal have, hvis du vælger sorte eller mørke klinker, da kan disse hurtigt virke beskidte, da du kan se alt støv og snavs, men hvis du f.eks. vælger en mere neutral og naturlig klinke, da vil du sikkert kunne spare et par støvsugninger, da de ikke virker snavsede, selvom der er en smule støv.

Forhør et Gulvservice Firma

Hvis du skal i gang med en renovering, og der ligger et slidt trægulv, da vent med bare at smide trægulvet ud, da boliger fra 1950 og 60´erne ofte har solide trægulve af en helt anden kvalitet end i dag, disse gulve kan ofte sagtens tåle en afhøvling eller gulvafslibning, og med den rette efterbehandling, vil trægulvet i de fleste tilfælde komme til at fremstå som nye, med en fantastisk varme og glød i træet.

Forhør eventuelt et Gulvservice firma, om gulvet kan klare en afhøvling eller Gulvafslibning. De kan hurtigt svare dig på om det kan lade sig gøre, og du vil måske kunne spare udgifterne til et helt nyt gulv, inkl. udskiftning og lægning af gulvet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.