Vælg et parketgulv

0

Går du og drømmer om at udskifte det gamle gulv med et nyt, men ved du ikke hvilken type, som du skal vælge? Så læs med her. Efter du har læst denne artikel, vil du nemlig være blevet klogere på en af de mest populære typer af gulve på det danske marked.

Hvad er et parketgulv

Først og fremmest skal vi have defineret, hvad et parketgulv egentlig er. Et parketgulv er en gulvtype, som består af slidstærke træsorter som mahogni, merbau, eg, bøg, ask og lignende, der er placeret på et afrettet underlag som beton, plader eller brædder. Alt efter træsorten kan et parketgulv se ud på mange forskellige måder, hvilket betyder, at du ofte vil kunne finde netop den sort, der komplimenterer dit hjems stil bedst muligt.

Olieret eller lakeret

Når du bestiller et parketgulv, kan du vælge, om det skal være olieret eller lakeret. Et lakeret gulv kræver minimal vedligeholdelse, men du skal huske at vaske det med laksæbe, hvor et olieret parketgulv skal behandles med olie, når der er behov for det. Hvornår det skal behandles afhænger af slidtagen.

Hvilke rum egner det sig til

Både lakerede og olie-/sæbebehandlede parketgulve er velegnede til en lang række af hjemmets rum. Begge er perfekte til opholdsrum som eksempelvis stuen samt både sove- og børneværelser, mens de også er yderst praktiske i og med, at de kan lægges oven på de eksisterende gulve. Vælger du et lakeret parketgulv, kan du også sagtens bruge det i både køkkenet og i entréen, da det er yderst slidstærkt og nærmest ingen vedligeholdelse behøver.

Yderst populære

Parketgulve er rigtigt poplære her i landet, og det er de ikke mindst på grund af deres slidstyrke, som passer til hverdagens strabadser. Derfor er det en flot, men også funktionel løsning til dit hjem.

Leave A Reply

Your email address will not be published.