Ventilation ved Energirenovering

0

Ventilation ved Energirenovering

Mange glemmer, at ved en energirenovering af ens bolig – Da skal man være særdeles opmærksom på ventilation og lufttilførslen til boligen, da energirenoveringer ofte medfører, at boligen tætnes markant. Dette er særligt aktuelt, hvis din bolig har en naturlig eller mekanisk udsugning. Her sker lufttilførslen typisk via aftrækskanaler fra køkken og badeværelset, ventiler i vinduesrammerne eller ventiler i ydervæggene.

Skiftes vinduer eller udføres der efterisolering af vægge, da skal du sikre dig, at lufttilførslen fra friskluftventiler ikke ændres på en måde, så der ikke kan opretholdes en god ventilation.

 

Tjek om din bolig har god ventilation

Ikke alle bygninger har et godt indeklima, og det skyldes ofte, at der er for meget fugt og ingen eller ringe ventilation i bygningen.

Hvis din bolig er dårligt ventileret og derfor har ringe luftskifte, da kan du derfor opleve gener som hovedpine, koncentrationsbesvær og træthed m.m. Defekt eller mangelfuld ventilation kan også betyde forhøjet fugtniveau, som tillader fugten at sætte sig i ydervægge, lofter og gulve. Her kan fugten danne grobund for fugtskader og den yderst sundhedsskadelige skimmelsvamp, hvilket kan give os astma og allergi, hvis skimmel udviklingen ikke bremses.

Hvis du er i tvivl, om din bolig er dårlig ventileret, er her nogle tegn som du kan holde øje med:

  • Dug på indersiden af lukkede vinduer med termoruder eller andre tolags ruder.
  • Mug og sorte skjolder på indersiden af ydervægge, fx bag møbler eller lign.
  • Muggen, fugtig og/- eller indelukket lugt i boligen.

 

Jævnlig rengøring af filtre og ventiler

Har du et ventilationsanlæg, da er rengøring af ventilationsanlægget er også yderst vigtigt. Snavs i ventilationsanlægget kan forringe anlæggets effektivitet. Derfor bør du jævnligt rengøre filtret i emhætten, ude-luftventiler og aftrækskanalerne i din bolig. I et almindeligt Genvex ventilationsanlæg, da er en udskiftning af filteret 2 gange om året helt almindeligt. Du kan finder billige ventilationsfiltre f.eks. ved Filterspecialisten.dk.

Filterspecialisten | Ventilation & Filtre
Filterspecialisten | Ventilation & Filtre
Leave A Reply

Your email address will not be published.