Typer og Køb af Varmepumpe

0

Varmepumpe Typer

Med en varmepumpe kan du spare energi, i forhold til hvis du nu opvarmer med olie -eller el og bor i et område uden fjernvarme eller naturgas.

Sådan virker varmepumper

Varmepumper udnytter energien fra omgivelserne i husets opvarmningssystem. Det vil sige, at pumpen tager varme fra f.eks. udeluft eller fra jord (ved jordvarme) og overfører den til radiatorer eller gulvvarme eller blæser den direkte ind som varm luft.

De 3 mest almindelige varmepumper

Når du skal ud og købe en varmepumpe, så find en der passer til din boligtype, da der kan være stor forskel på anskaffelsesprisen an på dit behov. Nogle er idéelle til Helårshuse, mens andre kan bruges til supplement eller i mindre huse og sommerhuse. Herunder kan du se de mest almindelige varmepumpe typer:

Jordvarme:

 • God til helårshus
 • Kræver vandbårne radiatorer eller våndbåren gulvvarme og min. 300 m2grund
 • Giver rumvarme og varmt brugsvand
 • Anskaffelsespris – lille
 • Løbende besparelse – stor

Luft til vand:

 • God til helårshus
 • Krævervandbårne radiatorer el. gulvvarme og plads til ude-del på din grund
 • Giverrumvarme og varmt brugsvand
 • Anskaffelsespris – mellem
 • Løbende besparelse – stor

Luft til luft:

 • God til sommerhus eller supplement til el i helårshus
 • Kræver ikke noget
 • Giverrumvarme
 • Anskaffelsespris – lille
 • Løbende besparelse – mellem

Ud over disse 3 typer findes der 2 andre typer varmepumper. Boligventilationsvarmepumpen, som er et ventilationsanlæg, og brugsvandsvarmepumpen, som kan opvarme dit brugsvand.

Varmepumpe Køb

Der findes mange mærker og typer af varmepumper, så når du skal vælge hvilken en der passer til dit behov, så kontakt en varmepumpe forhandler /- autoriseret installatør og lad dem hjælpe dig med at vurdere hvad der skal købes i forhold til behovet. Da anlægget stort set altid skal sættes op af en autoriseret installatør og forhandler, så find en fornuftig forhandler, der også kan hjælpe dig med installeringen, på den måde er du sikret en god garanti på produktet og installeringen.

Det kan anbefales, at man til vælger en serviceaftale med forhandleren/installatøren -Ofte tilbyder den autoriserede installatør/forhandler en fast årlig serviceaftale på produktet, og tit får man forlænget produktgaranti hvis man gør det på denne måde.

comfort ventilation, varmepumpe
Comfort Ventilation | Alt i ventilation og varmepumper
Leave A Reply

Your email address will not be published.