Selvtræning i håndbold

Hvis du har planer om at blive en god håndboldspiller, er det rigtig godt, hvis du laver noget selvtræning i håndbold. Især hvis du en dag vil spille på det højeste niveau.

Det er for det første rigtig godt at lave selvtræning, da det gør at du træner mere end dine holdkammerater og modstandere, og det gør at du udvikler dig hurtigere som håndboldspiller, end andre som ikke selvtræner.

Når du laver selvtræning, får du også muligheden for at eksperimentere, og det er rigtig godt, hvis du fx gerne vil lære nye skud, finter og øvelser. Det er der fx ikke altid tid til håndboldtræning, da man skal træne nogle bestemte øvelser og systemer. Når du selvtræner har du helt selv styr over tiden, hvor du kan lave træne det, som du selv har lyst til.

Sådan kommer du i gang med selvtræning i håndbold

Hvis du træner håndbold 1-3 gange om ugen, kan du starte med at lave lidt selvtræning de dage, hvor du ikke træner håndbold. Du bygger så gradvist mere og mere selvtræning på som tiden går. Grunden til at du gradvist skal øge din træningsmængde, er for at undgå skader. Du skal starte stille og roligt ud med selvtræning, så kroppen vender sig til den ekstra mængde af træning.

Du kan fx starte med at løbe en tur en fast dag om ugen, så du får trænet din kondition lidt ekstra. Det er helt klart den nemmeste måde at starte med selvtræning på, og det er også det de fleste håndboldspillere gør ved siden af håndboldtræning.

Du kan også starte med at lave styrketræning ved siden af håndboldtræning, så du kan blive en større og stærkere håndboldspillere. Det er også en form for selvtræning, som rigtig mange håndboldspillere laver. Her kan du enten købe noget træningsudstyr, eller så kan du melde dig ind i et fitnesscenter.

Hvis du allerede er i god form, kan du med fordel lave noget andet selvtræning. Det kan fx være noget teknisk træning, som du laver en gang om ugen, hvor du træner dine skud, løbebaner og finter. Her kan du fx træne lidt før eller efter håndboldtræning, eller så kan du træne en anden dag, hvor håndboldbanen er ledig. Du kan tage en ven med, så du har en at træne med.

Hvis du træner en anden dag, hvor der ikke er håndboldtræning, er det en god ide, hvis du lige snakker med personen som ejer hallen, hvor du spiller håndbold. Sprøg pænt om du gerne må lave noget selvtræning, og at du nok skal slukke lyset i hallen osv. De har de fleste halejere ikke noget imod. Det er noget andet, hvis du tager en masse kammerater med, så hallen bliver rodet til. De er der ingen halejer der gider at være med til.

Andre former for selvtræning i håndbold

Der findes også mange andre former for selvtræning i håndbold. Du kan fx lave noget taktisk selvtræning, hvor du ser en masse håndbold kampe i tv’et eller på internettet, som du så analysere. Det er rigtig godt at gøre, hvis du gerne vil blive klogere på håndbold.

Du kan også blive håndboldtræner, så du træner et håndboldhold et par gange om ugen. Det er også en god måde at udvikle sin forståelse for håndbold. Her skal du virkelig tænke over, hvordan du udvikler andre håndboldspillere, og det er ikke altid lige nemt.

Der findes også mange gode bøger og artikler på internettet, som du kan læse for at blive klogere på håndbold. Det er også en form for selvtræning, da du træner din viden om håndbold. Du kan også læse om andre emner, som relaterer sig til håndbold. Du kan fx læse om kost, styrketræning, løbetræning og skader.