Hovedbeskyttelse til håndbold

0

Håndbold er en meget fysisk sport, hvor der er mange skud og tacklinger i hovedhøjde. Det udgør en stor trussel for hovedet, som i værste fald kan føre til slemme hjernerystelser. Det er især håndboldmålmanden, som er meget udsat her, da der kommer mange hårde skud i løbet af en håndboldkamp. Der er også risikoen for at håndboldmålmanden slår hovedet ind i håndboldmålet.

Det har medført at der er mange håndboldmålmænd, som er begyndt at spille med hovedbeskyttelse, da det beskytter håndboldmålmandens hoved mod de hårde skud. Det beskytter ikke målmanden 100% mod de slemme hjernerystelse, men det reducerer risikoen markant, da hovedbeskyttelse tager det meste af slaget.

Hovedbeskyttelse hjælper med at give en større tryghed til håndboldmålmanden, og det kan hjælpe målmanden med at stå bedre i kampene, da han/hun føler sig mere tryg i håndboldmålet.

Nye regler om hovedbeskyttelse i håndbold

Det øgede brug af hovedbeskyttelse i håndbold har medført, at der er blevet lavet helt nye regelændringer i forhold til brug af hovedbeskyttelse i håndbold. Det er ikke længere et krav at man skal have en lægeerklæring for at bruge hovedbeskyttelse i håndbold. Det kan du læse mere om de nye regler ang hovedbeskyttelse på dhf’s hjemmeside.

Hvad for noget hovedbeskyttelse er godkendt til brug?

Der er 3 typer af hovedbeskyttelse, som er godkendt til brug i håndbold indtil videre. De går under betegnelsen håndboldhjelme. De 3 håndboldhjelme hedder: Full90 FN1 håndboldhjelm, Full90 Premier håndboldhjelm og Full90 Select håndboldhjelm. Du kan få mere information om de 3 håndboldhjelme i nedenstående video.

Tips til bedre beskyttelse af hovedet i håndbold

Her er der et par tips, som du kan bruge til at beskytte dit hoved bedre, når du spiller håndbold.

Tænk over dine udfald som målmand

Der er en risiko for at blive skudt i hovedet som håndboldmålmand, så det er altid godt at tænke over, hvordan og hvornår du laver dine udfald. Nogle gange er det bedre bare at blive tilbage i målet, så du har mere kontrol over situationen. Det har du ikke, hvis du flyver ud af målet med spredte arme hver gang der kommer et skud.

Øv dig i at holde øjnene åbne

Det er en helt naturlig reaktion at lukke øjnene, når der kommer noget hurtigt imod en. Det er godt at øve sig i at holde øjnene åbne, når der kommer et hårdt skud. Det gør at du hurtigere kan nå at reagere, hvis der kommer en bold imod dit hoved.

Brug en håndboldhjelm

En håndboldhjelm beskytter hovedet mod de hårde skud, så det er oplagt at bruge håndboldhjelmen som håndboldmålmand.

Leave A Reply

Your email address will not be published.