Flytning fra by til land

0

Selvom der er mange der flytter fra landet og mod byen, og dermed er med til at skabe det såkaldte Udkantsdanmark, er der også nogen som vælger at flytte den anden vej, og dermed er med til at holde de mindre samfund kørende.

Det er ikke kun folk der køber ældre huse i de mindre byer, men faktisk er der også nybyggere rundt omkring i landsbyer og lidt større byer.

Et eksempel på nybyggere i Suldrup, en lille by med under 1.500 indbyggere, hvor der bliver bygget med den nye dreng i klassen af typehusfirmaer, Milton Huse.

Selvom der går rygter om at mange typehusfirmaer ikke kan finde ud af at bygge på udfordrende grunde, er dette ikke tilfældet for Milton Huse, som endda kan give et fast tilbud på ekstrafundering på en meget skrånende grund, og holde denne faste pris.

Det at flytte fra forstaden til Aalborg og et godt stykke længere syd på, har dog ikke været den store udfordring for familien som er blevet taget godt i mod af lokalsamfundet, og som har fundet sig godt tilrette i løbet af ganske kort tid.

Lokalaviserne har også haft fat i familien der er blevet skrevet en del forskellige positive historier om at flytte til Suldrup, som eksempelvis den lille lokale avis, Vores Avis.

De lokale foreninger, i form af IK Frem (idrætsforening med fodbold, håndbold, gymnastik, tennis, petanque og motionscenter) og Borger og Erhvervsforeningen er også glade for at der kommer nye folk til byen, som kan være med til at drive det aktive foreningsliv videre.

Når man flytter ud i de mindre samfund, lærer man hurtigt mange at kende. Det er ikke som at flytte ind til byen, hvor man knapt ved hvem der bor i de andre lejligheder i opgangen.

Der er meget mere plads, og det er meget nemmere at løfte flyttekasser og møbler ind i et nybygget hus med masser af plads, end i en lille lejlighed på 4. sal, hvor man skal kante sig op af den smalle trappeopgang.

Skal du finde plads til en stor flyttetrailer inde midt i byen, kan du risikere at skulle holde langt væk fra den nye lejlighed, mens der er masser af plads til at bakke traileren helt op til døren i huset på landet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.