WordPress: hvilket tema skal jeg vælge?

0

Gratisnyheder.dk er en såkaldt WordPress hjemmeside. WordPress er verdens mest anvendte websystem, når det gælder at skabe hjemmesider. Der findes et hav ad såkaldte CMS løsninger,hvor Drupal, Typo3, Umbarco, Joomla, CM Simple og WordPress er nogle af de løsninger, som er mest brugt af folk fra hele verden. Dog er det WordPress, som er allermest populært.

Det seneste tal jeg har læst hedder 70 millioner. Tal for hvad, spørger du sikkert. Jo, det anslås at WordPress bruges på cirka 70 millioner websites fra hele verden, og dette astronomiske tal indikerer at WordPress er blevet et ægte og fuldvoksent system, som i dag bruges til andet end blogs. WordPress blev oprindeligt udviklet til at være et blogsystem. I dag er det helt anderledes.

Mange spændende temaer

I dag er WordPress meget andet end blogs. Mange anerkendte virksomheder bruger WordPress som CMS, Content Management System. Altså det system, som firmaets hjemmeside er bygget op i, og det er da også det system, som jeg bruger, når jeg skaber hjemmesider for virksomheder. Mit eget firmas hjemmeside, www.bojsen.dk, er netop skabt i WordPress. En af årsagerne til at jeg har lagt mig fast på WordPress er alle de spændende temaer, man kan vælge imellem.

Tema er blot et andet ord for design, og du kan således downloade i stusindvis af forskellige temaer til WordPress. Nogle temaer er gratis – andre temaer koster en skilling. I lang tid gik jeg udelukkende efter de gratis temaer, men med tiden er dette ændret til, at jeg faktisk kun henter temaer, som koster lidt dollars. Det er der forskellige grunde til. Lad mig nævne nogle af dem.

Support: når du køber et tema hos for eksempel Themeforest.net, har du samtidig adgang til support. Du vil nemlig nogle gange opleve, at temaet kan være en smule spidsfindigt, og derfor kan det være rart at have adgang til support hos folkene bag temaet.

Builder gør det nemt

Ekstra funktioner: Købetemaer indeholder ofte ekstra funktionalitet indbygget. Det kan eksempelvis være at du ønsker at opbygge et website for haveinteresserede folk. Vedat finde det rette tema har du måske pludselig nemt og hurtigt integreret billedgalleri og debatforum.

Builder: En af de stærke sager ved mange temaer er desuden, at de har en builder indbygget. Herved kan du let og elegant opbygge  hjemmesidens design ved at trække elementer ind på siden, som du ønsker dem. Drag and draw gør det nemt at danne et design: billeder her, tekster der og så videre.

Hvilket tema er anvendt: nogle gang ser du måske en hjemmeside med det fedeste design. Nu sidder du tilbage og tænker: hvilket tema de mon har brugt. Her kan du med fordel bruge et værkstøj, som hedder What WordPress theme is that. Ved at indtaste webadressen i søgefeltet vil du få at vide, hvilket WordPress tema, der er brugt og hvilke plugins, der er i brug, hvis det altså er en WordPress hjemmeside.

Jeg ønsker dig god fornøjelse med dit næste WordPress tema.

Leave A Reply

Your email address will not be published.