Guide: Sådan finder du det billigste lån online

0

Et spørgsmål, som mange forbrugere helt naturligt stiller overfor deres kommende lån, er hvor det er billigst. Dette er et meget godt spørgsmål, og det er derfor godt med nogle gode råd, når du skal låne dine penge online billigst. Først og fremmest er der rigtig mange som helt og aldeles fejlagtigt tror, at det eneste man skal kigge efter, er den udbyder med den laveste rente. Grunden til at dette er helt forkert er, at renten kun er en af de omkostninger som både låneudbyderne, men også bankerne tager for at lade deres penge være udlånt. Når man har kigget på renten, skal man eksempelvis også være opmærksom på følgende udgifter:

  1. PBS gebyr
  2. Kontogebyrer
  3. Administrationsudgifter
  4. Stiftelsesudgifter

Det handler dermed om at du som forbruger, husker at medregne alle omkostninger før du endegyldigt kan afgøre om et givent lån er billigt eller ej. Det skal dog nævnes, at renten selvfølgelig kan spille en stor rolle i forhold til lånets pris. En ting som der gerne skulle gøre det nærmere for dig at gennemskue det enkelte finansielle produkt, er en helt speciel lov. Det er nemlig ved lov vedtaget, at samtlige finansielle virksomheder, skal angive noget der kaldes ÅOP på deres udbudte lån. Det såkaldte ÅOP står for de årlige omkostninger angivet i procent. Når man snakker om denne ÅOP er alle omkostningerne medregnet og det er altså derfor, at det er denne funktion, du skal benytte dig af, når du ønsker at vurdere det billigste lån. Er du yderligere i tvivl om hvad ÅOP er, kan du let finde yderligere informationer om det på nettet. Det skal samtidig nævnes at de fleste sider, der sammenligner online lån angiver den såkaldte ÅOP, så du ikke selv skal lave den helt store udregning.

Der findes en lang række lånetyper, som du skal være opmærksomme på. De mest populære er kviklån, SMS lån og forbrugslån.

De typiske spørgsmål som bliver stillet ved at låne penge online?

For at give dig et endnu større indblik i at låne penge online, gives der nu de mest stillede spørgsmål i relation til online lån?

1) Hvor mange penge kan jeg egentlig låne?

I princippet er det stort set muligt at låne lige det beløb du ønsker, hvis du blot leder længe nok efter det, men det typiske ligger et sted mellem 500 kroner og 350.000 kroner.

2) Hvor stor er sikkerheden når jeg låner penge online?

Din sikkerhed er rigtig god, hvis du vælger at  låne penge online. Du har ingen grund til hverken at være utryg eller ængstelig ved at låne dine penge hos en online låneudbyder. Grunden til dette er nemlig, at Finanstilsynet sørger for, at du ikke låner dine penge hos virksomheder der har onde bagtanker.

3) Hvor længe skal jeg vente på pengene?

Langt de fleste online låneudbydere, sætter allerede det ønskede beløb ind på din kontoen dagen efter din låneansøgning er blevet godkendt. Det er endda muligt hos nogle enkelte udbydere, allerede at få pengene nogle få timer efter du er blevet godkendt. Servicen er derved helt i top.

4) Hvor længe skal jeg vente på at blive godkendt?

En række af låneudbyderne svarer dig oftest inden for den første time. Nogle gør det allerede efter nogle få minutter, andre inden for det første kvarter, men fællesnævneren er at du ikke skal vente længe på at få svar.

Pengeinfo.dk har lavet en samenligningstjeneste over danske lånetyper. Prøv selv. Sammelign og lån penge her.

Leave A Reply

Your email address will not be published.