Undgå indbrud i hjemmet

Danmark er et land, som er plaget af rigtig mange indbrud hvert år. Det udtrykker sig blandt andet ved, at Danmark er det land i Norden, som har flest indbrud per indbygger. Og ser man på hele Europa, ser Danmarks placering heller ikke just god ud. Her ligger vi på andenpladsen af de lande, som har flest indbrud – kun overgået af Grækenland. Ifølge Det Kriminalpræventive Råd skyldes denne høje placering af indbrud flere ting. Først og fremmest har danskerne generelt mange værdier i hjemmet, hvorfor det er attraktivt for tyve at bryde ind. Derudover føler vi danskere os relativ trygge i vores hjem, hvilket selvfølgelig er en rigtig god ting. Men samtidig fører det til, at vi ikke er gode til at sikre vores hjem. Danskerne er måske en smule naive og har tendenser til først at sikre sig mod indbrud, når skaden er sket.  

Hvordan kan man sikre hjemmet?

For de fleste er det en meget ubehagelig oplevelse at have indbrud i sit hjem. Mange føler sig personligt krænket. Det der er ubehageligt er tanken om, at der har været fremmede inde i ens hjem, og de har gået rundt og set på alle ens ejendele. Derudover følger tanken – tænk hvis man var hjemme, mens tyvene brød ind. Et sikkert hjem er derfor en god præventiv løsning, som også vil få dig til at føle dig tryg i eget hjem. Her er en række punkter, du kan følge for at få et mere sikkert hjem:

  • Tjek låse på dine døre og eventuelt vinduer. Nogle låse er bedre end andre, og det er derfor værd at tjekke, om den bør udskiftes. Find forskellige gode låse her
  • Installér en alarm i hjemmet. Det kan skræmme indbrudstyvene væk
  • Lås alle døre og luk alle vinduer, når du forlader hjemmet
  • Værdifulde ejendele bør gemmes, så de ikke er synlige gennem vinduet
  • Sørg for at hjemmet ser ud som om, der er nogen hjemme, når du forlader det. Sæt eventuelt tallerkener på bordet, tænd lys og TV mm.
  • Du bør aldrig skrive på Facebook eller andre internetsider, at du er på ferie, da disse oplysninger nemt kan indhentes
  • Lav aftaler med dine naboer, når du er væk og i al almindelighed, så de kan holde øje med dit hjem

Få hjælp og rådgivning

Det er vigtigt at huske, at det aldrig er for sent at få sikret dit hjem mod indbrud. Dette gælder uanset, om du har haft indbrud før eller ikke har. Ovenstående punkter er noget, som du forholdsvis let selv kan foretage dig for at undgå indbrud. Det vil i de fleste tilfælde også føre til, at du bliver meget mere tryg i eget hjem. Søger du på internettet kan du flere steder finde metoder og produkter, som kan hjælpe dig med at få beskyttet din bolig mod indbrud. BilligSikring.dk en af de mange udbydere på internettet, som sælger forskelligt udstyr til sikring af hjemmet. Det er altid en god idé at finde en udbyder, som er godkendt af forsikringsselskaber.