Tandbørste? Tandlæge København’s råd

0

Tandbørste, tandpasta, tandtråd og mundskyl, hvad skal du vælge? Det kan være svært, når vi bliver bombarderet med reklamer. Hvis du spørger din tandlæge, kan du ikke vide om de er sponsoreret af store firmaer, som sælger produkter til god mundhygiejne. Læs med her, vi har nogle råd til, hvad du skal gå efter og en forklaring der giver mening.
Det er jo vigtigt at børste tænderne grundigt morgen og aften, men det er der intet nyt i, det ved enhver dansker og det bliver man undervist i i folkeskolen. Det er stadig meget aktuelt. Man skal faktisk børste til tænderne føles helt rene på tungen. Bakterien karries danner huller, men det sker ikke fra den ene dag til den anden. Det vil sige. at rent teoretisk vil det være nok at børste tænder bare en gang om ugen, hvis altså man kunne børste 100 % rent hver gang. Men det kan i praksis jo ikke lade sig gøre. Derfor siger man at 2 gange daglig grundig tandbørstning kan holde bakterierne nede.
Er det ligegyldigt hvilken tandbørste du køber? Nej, der er faktisk en forskel. Mange mennesker vil helst købe hårde tandbørster og på dem er hårene stive. Det føles som om tænderne bliver mere rene. Men der er et problem ved disse børster. Det er tandkødet, som ikke har godt af de grove børster. Det vil blive skubbet væk fra tænderne og på sigt vil det give blottet tandhalse, som giver isninger i tænderne. Vi anbefaler derfor en blød børste! Det er under flere studier blevet bevist, at eltandbørster gør tænderne mere rene og det er hovedsageligt grundet det runde roterende hoved. Der anbefaler vi en blød eltandbørste, til at rengøre munden hver dag. Tandtråd må meget gerne bruges 2 gange dagligt. Hvis du bruger det sjældent er sandsynligheden for, at du får alle urenheder ud af munden lille. Derfor siger vi så tit så muligt. I en tandpasta er det vigtigt der er fluor og det har alle i normale supermarkeder, så der kan man vælge frit mellem smag, farve o.s.v. Mundskyl mener vi ikke er nødvendigt, da det aldrig er blevet bevist, at det rent faktisk har nogen virkning, så spar penge og sørg for at børste tænderne grundigt.

Udover at børste tænderne grundigt 2 gange dagligt, er det vigtigt at du går til tandlæge for at tjekke og behandle dine tænder. Det er bedre at ordne små huller, end at vente til det gør meget ondt. Vil du spare penge, så tjek Tandlæge København. Her kan du helt uforpligtende modtage 3 tilbud fra 3 tandlæger. Det er nemt og enkelt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.