Google’s nyeste opdatering

Det er et velkendt faktum at Google ofte opdaterer deres algoritmer og når man arbejder med online marketing, er disse opdateringer essentielle for ens arbejde og hvordan man rangerer på Google. Derfor følger vi nøje hvilke opdateringer der kommer, og hvordan de påvirker algoritmerne, så vi fremadrettet ved hvad Googles retningslinjer er, når man skal optimere et website.

Der var flere i branchen der var overbevist om, at den seneste opdatering, var en opdatering af algoritmen Panda. Dog fandt man hurtigt ud af, at det var en hel anden opdatering der var tale om. Selvom der ikke var tale om en opdatering af Pandaen i denne omgang, forventer man at denne bliver opdateret indenfor den nærmeste fremtid.

Googles opdatering – ikke en Panda opdatering!

Googles seneste opdatering (som vi kender til) fandt sted omkring d. 17 Juni. Selvom der var spekulationer omkring Panda-algoritmen, var det en opdatering af “core ranking”- hvilket er en faktor Google opdatere flere gange i løbet af året.

Google bekræftede selv at de foretog en opdatering, og at denne ikke opdatering ikke var relateret til Panda-algoritmen. Google fortalte også at man skal forvente “core ranking”-opdateringer løbende i fremtiden, da de vil blive ved med at arbejde på, at højne kvaliteten i søgninger. Grunden til at de løbende vil lave denne type opdatering skyldes, at internettet er i konstant udvikling og man ønsker at forbedre sig i takt med denne udvikling.

Det interessante ved denne opdatering er, at flere oplevede at automatiske sporingsværktøjer oplevede store udsving, i forlængelse med de opdateringer som Google foretog i deres søgeresultater. Dog mener Barry Schwartz fra Searchengineland, at disse udsving skyldes at Wikipedia i samme uge ændrede alle deres URLs til HTTPS, hvilket resulterede i flere ændringer i Googles søgeresultater.

Derfor var der ikke tage om hverken en Panda, HTTPS eller Pingvin-opdatering i denne omgang. Det var en helt normal “core ranking”, som Google ikke giver yderligere detaljer omkring. Derfor påvirker denne opdatering heller ikke nogen websites, selvom at sporingsværktøjer har givet udsving i en kortere periode.