Guide til at få mere tid i hverdagen

0

Vi kender det alle, når hverdagen overumpler os og tiden flyver afsted. Der skal både handles, gøres rent og være tid til børnene. Det kan nogle gange virke som en umulig opgave at få hverdagen til at hænge sammen uden at det bliver til en kedelig rutine. Her er en guide der kan give nogle råd og tricks til at få lidt mere luft og tid med børnene i en travl hverdag.

De daglige pligter

De daglige pligter såsom madlavning og at ordne vasketøj, er vigtige for at hverdagen kan hænge sammen. Opgaverne er nødvendigvis ikke underholdene men skal gøres for at man kan få mad på bordet og sende børnene afsted i rent tøj. Disse pligter kan dog gøres sjove og ligeledes give dig tid med dine børn. Tag eksempelvis vasketøjet og gør det til en leg med børnene, hvem kan samle flest ens sokker? Børn er ikke krævene og så længe humøret er højt og at de er sammen med deres forældre, skal der ikke mere end en sokkeleg for at underholde dem.

Som forældre kun du ligeledes involvere dem i køkken arbejdet. Lad børnene hjælpe med at lave aftensmad. Dette vil ikke kun være hyggeligt for forældre da de ikke skal være alene i køkkenet, men ligeledes gøre børnene mere selvstændige. Det vil i sidste ende gøre at dine børn vil kun gøre flere ting selv, uden en voksens hjælp.

Indkøb er et levende marridt

Sådan har mange forældre det når de skal ud og handle med et barn i hånden og en på armen. Det er der god grund til. For det meste er der mange mennesker når man skal handle, alle er trætte og vil bare hjem fra arbejde. I stedet for at udsætte dig selv for disse situationer, så gør det til en søndagsting. Planlæg din families indkøb og lav én stor indkøbsdag, eventuelt en søndag hvor der ikke er så mange i supermarkederne. På denne måde kan du roligt købe ind med dine børn uden at dine børn bliver væk i mængden eller at du bliver stresset over de mange mennesker.

Mor og far skal hjælpes ad

Det er hårdt at have børn og det er vigtigt at man hjælpes ad. Der er flere måder at støtte hinanden som forældre, det vigtigste er at i finder en måder der passer jer. Det kan enten være at i deler opgaverne op, såsom at hente og bringe børnene eller at smøre madpakker. I kan også vælge at lave nogle opgaver sammen, såsom at putte børnene. Husk at pas på hinanden, sammen er i stærkere.

Leave A Reply

Your email address will not be published.