Immunforsvaret – kroppens vigtigste forsvar

Dit immunforsvar er dit vigtigste forsvar mod alle mulige former for sygdomme, bakterielle infektioner, virus, parasitter og meget andet. Immunforsvaret er i stand til at slå fjendtlige celler ihjel stort set med det samme. Det sikrer, at du ikke bliver syg, og at du ikke behøver ligge i din seng flere dage på grund af en forkølelse.

Et stærkt immunforsvar kan stoppe bakterierne fra at vokse sig større eller stærkere. På den måde kvæles udbruddet meget hurtigt. Det er dog enormt vigtigt for kroppen, at immunforsvaret bliver vedligeholdt. Det er vigtigt, fordi det kan give dig flere raske dage, og samtidig kan det skærme dig mod autoimmune sygdomme, inflammatoriske sygdomme og kræft.

Der er mange måder, man kan hjælpe sit immunforsvar igang med. En af dem er for eksempel at spise masser af frugt, grønt, bær, nødder og andet godt. Stort set alt, der indeholder gode doser af vitaminer, mineraler og antioxidanter. Især madvarer som avocado, blåbær, bladselleri, spidskål, grønkål, gulerødder og ingefær hjælper immunforsvaret, viser forskning.

Derudover er det en god idé at undgå rødt kød og alt for fede mælkeprodukter. Desuden er det godt at tage kosttilskud, især i vinterhalvåret. Da får du nemlig ikke så meget sollys, der ellers normalt styrker dit immunforsvar. Derfor er det tit smart at få sine vitaminer et andet sted fra. Det kan opbygge dit immunforsvar, så det er klar til et aktivt sommerhalvår.

Det er også vigtigt at få masser af motion dagligt. Det opbygger og forbedrer dine hvide blodlegemer, der er det, der står for det meste af dit immunforsvars umiddelbare forsvar mod bakterierne. Du skal også sørge for at drikke masser af vand. Vand hjælper nemlig kroppen med at optage de vigtigste mineraler, så immunforsvaret kan nyde godt af det. Udover det, er det bare vigtigt at være glad. Hvis du har et positivt livssyn, udløses der stoffer, der rent faktisk styrker dit immunforsvar. Det er en positiv cirkel, som kun du kan kontrollere.