Kalorier ind/ud som kilde til vægttab

0

Et nyt og lærerigt år går i gang og badeferien er nu ikke så fjern og katalogerne om rejser sydpå lander ind ad dørsprækken for at sætte gang tanker om ferie. Starten på et nyt år er i samme ombæring en chance for at tage sig sammen og få gjort noget ved fx vægten. Nogle stopper med at ryge, mens nogle starter på at gå ned i vægt.

Slankekur eller ej?
Mange mennesker har prøvet at leve efter en kur, som kunne give et vægttab på kort tid. Dette blot for at se at de tog det tabte på igen efter en periode. Men i rækken af sultekure, så findes der desuden en tilgang, som man godt og vel slet ikke bør navngive en slankekur, men derimod en kalkuleret indgangsvinkel til det at spise.
Her vil jeg lede opmærksomheden mod de såkaldte kalorieudregnere, der hjælper med kalorie ind/ud beregninger. Beregnet via viden omkring din biologi, fx alder m.m beregnes dit daglige kaloriebehov. Efterfølgende beregnes det antal kalorier du skal have for at tabe dig fx et halvt kilo per uge. Hvis du eksempelvis har behov for 2350 kcal, så bør du typisk skulle spise 2010 kalorier for at smide de eftertragtede kg.

Denne tilgang påkræver at man registrerer alt det du spiser. Det betyder at du inddaterer det du indtager via et website som kan tælle kalorierne for dig og få det sat i system, så du ikke mister overblikket over kalorieindtaget. Det er vel også bagdelen ved at logge dit madindtag. Imodsætning til andre kure, så må du spise næsten alt, men det er bare ikke det hele du må spise i store mængder. Kalorietælling er almindelig sund fornuft, som støttes af matematik. Du lærer faktisk hurtigt, hvilke dumme kaloriebomber du bør styre udenom. Lad os sige at du fx har udeladt dagens første måltid og tænker at en pariser toast og et glas coca cola til eftermidddagsmåltid er passende, så har du på rekordtid spist totredjedele af dagens kalorier på et ikke specielt vitaminrigt eller mæthedsgivende måltid.
Jeg har tidligere benyttet en Online kalorietæller, der hedder netkalorien.dk.

Hvilke madvarer er gode når man går op i kalorier?
Ikke al mad er lige hensigtsmæssig, hvis man spiser efter kalorierestriktioner. Du erkender hurtigt, hvilke fødevarer, som giver energi og en fyldt fornemmelse i maven. Andre madvarer, fx sodavand, der ikke er kalorierne værd.
Jeg har gennem årene fulgt en del blogs om sundhed og mad og fremfundet en masse fantastisk inspiration til kaloriefattig mad og nemme hverdagsretter, fx fra madling.dk.
Du kan også spendere tid på nogle af de store websites for opskrifter, og kigge efter efter sund mad.
I reglen er rodfrugter, lyst kød, alt fra havet og selvfølgelig light fødevarer kalorielette, mens fx frugt og ris er nogle stærke kaloriebomber, som du skal være varsom med selvom denne type mad isoleret set ikke er usunde.
Med tiden lærer du at spise mere kaloriekorrekt og derved bliver dette kendskab og nye vaner hængende meget længe efter at du fravælger at inddatere kalorier i din mad.

Kan du snyde sig til en bedre kalorieforbrænding?

Ja da! Du skal bare løbe 5 km, så har du et overskud i dit dagforbrug til at køre 4 stykker smørrebrød indenbords

Foruden motion, så er søvnmangel desuden en afgørende faktor, af den årsag at din fedtforbrænding påvirkes af søvn og din fedtforbrænding kan blive unormal. Din forbrændingsevne styres i døgnintervaller og påvirkes af din soverytmer.
Bemærk at der findes en række genveje til at løfte din fedtforbrænding. Fx er kanel et godt råstof til at booste din fedtforbrænding. derudover kan en ½ liter isvand på næsten tom mave når du vågner ligeledes udrette mirakler. Du kan ligeledes også slutte af med det kolde sus i svømmehallen. Bælgfrugter har også en række fordelagtige ingredienser til at øge fedtforbrænding. Indtag også gerne med mange C-vitaminer fx citron.

Myter og fakta om efterforbrænding?
Udtrykket efterforbrænding oprinder fra såkaldt ikke-oxiderende træning, hvor man træner med stærk eksplosivitet i kortere tid. Den intensive energiudladning på kort tid vil løfte produktioner i din krop, der medfører at din kalorieforbrænding fortsætter flere timer efter selve udførslen. Af samme årsag er fx cross-fit en smart træningsmetode, hvis du fx kun har tid til at få trænet 16 minutter, hvorimod lavintens træning i sig selv er fordelagtigt, hvis du har god tid til at udføre din træning. Det du skal være orienteret på er at de første 18 min løb ikke giver fedtforbrænding, så 16 min. træning er ikke nok til andre formål end at afvikle dagligdagens konsumerede kcal af.

Leave A Reply

Your email address will not be published.