Måder at slippe af med sin gæld

0

Slå din gæld sammen

En af de vigtigste måder at sikre dig at du får betalt dit lån tilbage hurtigt, er at beskytte dig selv mod stigninger i renten. Hvis dit huslåns rente begynder at stige, kan du være sikker på en ting – dit privatlån vil også stige og også renten på dit kreditkort og hvis du har andre købekontrakter. Dette er ikke en god ting da renten på dit kreditkort og privatlån er meget højere end rente på dit huslån. Mange långivere vil tillade dig at konsolidere – refinansiere – hele din gæld under dit huslån. Dette betyder at i stedet for at betale 15 til 20 % på dit kreditkort eller dit privatlån kan du overføre disse til dit huslån og betale 7,32 %. Som altid vil enhver ekstra tilbagebetaling eller større summer gavne dig på længere sigt.

Del dit lån

Mange låntagere bekymrer sig om renter og om de vil stige men ønsker ikke at blive tilbageholdt med et fast lån. Et godt kompromis er et splittet lån eller et kombinationslån som de ofte kaldes, som tillader dig at have halvdelen af dit lån som fast og den anden halvdel som variabel. Grundlæggende tillader det dig at gardere dig mod om renten kommer til at stige og med hvor meget. Hvis renten stiger vil du have en sikkerhed i at en del af dit lån er fast og ikke vil rykke sig. Og hvis renten imidlertid ikke går op (eller hvis den kun rykker sig langsomt) kan du bruge fleksibiliteten fra den variable del af dit lån og betale den del hurtigere ud.

Gør dit prioritetslån til dit primære finansielle produkt

Prioritetslån kendt som alt-i-et lån med løbende kredit eller 100 % offset lån tillader dig at bruge dit lån som dit primære finansielle produkt. Dette betyder at du har én konto hvor du kan indbetale al din indkomst og bruge i hverdagen med et kreditkort. Disse type kontoer kan gøre en stor forskel i forhold til hastigheden af din tilbagebetaling, fordi hele dit betaling går til din prioritetskonto så du reducerer hovedstolen hvis rente er ændret. Selvfølgelig vil noget gå fra når du bruger det i dagligdagen, men ved opmærksomt brug af sådan et produkt kan du komme tusinde af kroner forud i forhold til hvis du bare betalte en gang om måneden på dit huslån. Disse lån fungerer fint når du har mulighed for at lave yderligere betalinger til lånet. Hvis du kun har mulighed for at lave ækvivalentet på din minimum tilbagebetaling (og ikke noget ekstra) vil det måske være bedre for dig med et billigere standart variabelt eller basis variabelt lån. Dog er det ikke usædvanligt for trofaste låntagere der bruger disse hurtig lån at skære en låneperiode på 30 år til mindre end 10.

Leave A Reply

Your email address will not be published.