Gode råd til et sundt hus (og dermed øget boligværdi)

Hvis du bor I en del af verden, hvor det regner meget på bestemte årstider, så kender du både fornøjelsen og frustrationen som denne tid på året bringer med sig. Men hey, hvem elsker ikke regn? Den vækker følelser, som ingen anden vejrtype eller årstid kan og fylder alting med liv. På bagsiden af medaljen, er der masser af komplikationer som regnen medfører. Disse problemer kan hurtigt løbe ud af hænderne på dig og har potentialet til at medføre langtidsvirkende skader på din bolig, hvis du ikke er opmærksom på dem.

Her kommer nogle tips og forholdsregler, som hvis fulgt, forhåbentlig vil få dig til at slappe af og nyde denne tid på året.

1: Gør dit tag vandtæt

Tage bør granskes omhyggeligt og man bør tage sig af alle eventuelle skader, før den regnfulde sæson begynder. Alt det tager for at skabe problemer, som du hellere vil undgå, er én lille revne et sted. Gennemgå dit tag med den fine kam, specielt hvis det er et tag af tagsten. Udskift og forsegl eventuelle manglende tagsten. Tjek dine tagrender og nedløbsrør for propper eller stoppede rør og rens dem regelmæssigt. Det sidste du har lyst til at bekymre sig om er et stoppet nedløbsrør.

Indvendigt i huset skal du checke alle dine lofter for vandskader. Få en erfaren professionel håndværker til at kigge på dette. Et stærkt, vandtæt tag betyder et bekymringsfrit efterår og vinter. Et solidt og moderne tag, øger samtidig boligens værdi hvilket kommer dig til gode ved boligsalg.

Leder du efter en ejendomsmægler, som sælger din bolig til den bedste pris? Så prøv denne ejendomsmægler:

Estate Steen P. Bolig
Peter Bangs Vej 93
2000 Frederiksberg
Telefon: 3879 2100

2: Behandl døre og vinduer

Døre og vinduer af træ kræver også speciel opmærksomhed. Hvis det er muligt så giv dem træbeskyttelse, olie, eller hvad der passer til trætypen. Dette forhindrer fugt i at få dem til at svulme op. Hvis de gør dette kan de muligvis ikke lukke ordentligt. Hvis det sker kan du evt. bruge sandpapir på de berørte dele og samtidig smøre hængslerne.

3: Beskær og klip

Gør det til en vane at beskære træer og fjerne døde eller overhængende grene. Tung regn og blæst kan få grenene til at falde. Hvis de lander på dit hus, er der er risiko for at du kan komme til at kæmpe med dyre skader. God klipning!

4: Lad dit hus ånde

Et vel-ventileret hus er mindre udsat for at blive ramt af skimmelsvamp og andre fugtskader. God ventilation forhindrer fugt i at bygge sig op i huset. Fugt er også med til at øge risikoen for alskens skadedyr, der kan hærge dit hus. Ventilation vil forebygge dette til en vis grad. Andre tiltag imod skadedyr er tilstrækkelig skadedyrsbekæmpelse og behandling af træværk.

For høj fugtighed kan også føre til elektriske problemer i huset, hvilket potentielt kan gøre stor skade på bygningen.

5: Tid til at ringe efter kavalleriet

Få en elektriker til at komme forbi og gennemgå alle dine elektriske installationer. Strøm og vand er som du ved ikke den bedste kombination.

6: Opmagasiner tæpper, gardiner og tøj

Gem dyre tæpper og gardiner væk til de regnfulde årstider er overstået. Vær opmærksom på at de befinder sig et vandtæt sted. Dette vil ikke kun holde dem tørre, men vil også holde sølvfisk væk.

Nu vi snakker om sølvfisk så findes der nogle lettilgængelige ugiftige midler, der kan holde dem nede. Kamfer og kløver gemt sammen med dit tøj og dine tæpper vil langt henad vejen holde sølvfisk fra at slå sig ned sammen med det.

Det er er ikke nødvendigt at sige at du skal holde al polstring tør for at undgå skimmelsvamp og andre vækster.

7: Undgå vandsamlinger

Sørg for at vand ikke samler sig og bliver stillestående.

Myg og det der er værre yngler i stillestående vand og vil kaste sig over den mindste lille pøl.

En sidste brugbar ting at have på plads er, at have en plan for at flytte dine ejendele til et højere beliggende sted, hvis der sker oversvømmelser.