Ferien i Danmark kan blive en dyr fornøjelse

Skal årets sommerferie foregå i Danmark kan man nemt komme til den konklusion, at det bliver en billig ferie, da flybillettene, hotelopholdet eller benzinforbruget er sparet væk. En ferie i det danske kongerige er dog ikke per definition en billig ferie, da man nemt kan ramme nogle store udgifter, hvis man ikke tænker sig om. Her får du en lille guide til, hvordan en ferie i det smukke Danmark kan foregå så billigt som muligt.

Tænk på det som budgetferie

Først og fremmest handler det om, at mentaliteten skal være på plads. Holder du ferie i Danmark for at undgå for store rejseomkostninger, er det også vigtigt, at man betragter ferien som en budgetferie. Følger du devisen om, at når pengene er sparet på transport, så har du flere penge at bruge, så kunne du jo i realiteten lige så godt have valgt en udenlandstur. Det er nemlig ikke billigt at leve og bo i Danmark, og bliver den dyre kaffe, den lækre brunch og de dyre destinationer foretrukket, så er en ferie i Danmark absolut ikke billigt. Tænk på det som en budgetferie, og ikke som om at du har flere penge at bruge, bare fordi du ikke har forladt landets grænse.

Drop turistfælderne

Det er ikke kun i udlandet, at de mest populære turistattraktioner kan være en dyr fornøjelse. Er du fast besluttet på en billig ferie i Danmark så undgå de steder, hvor pengepungen sjældent kan følge med. Undgå eksempelvis steder som Tivoli, Nyhavn eller Strøget hvis København er destinationen. Drop Lalandia, Skagen eller de dyre områder i Nordsjælland, da priserne her ikke er budgetvenlige og omkostninger ofte bliver højere end forventet. Der er masser af billigere og typisk også hyggeligere alternativer, hvor du får langt mere for pengene.

Tænk i nye alternativer

Når ferien skal være billig, er det en god idé at tænke i alternative ferieformer. Man kan godt forfalde til at vælge den samme ferieform igen og igen, og hvis dette indeholder hoteller, storby og restaurant så løber det hurtigt op. Undersøg derfor de mange alternative ferieformer, som der findes her i Danmark, og få mere ferie for pengene. Overvej for eksempel ø-lejr, hvor du bor i telt og indgår i et stort fællesskab med de andre lejrboer. Arbejd på et økologisk landbrug og få kost og logi gratis, eller smid teltet på bagagebæret, tag cyklen ud i det fri og overnat gratis i nogle af naturstyrelsens skove. Der er masser af billige alternativer og et utal af gode muligheder for at opleve landet fra en anden side.

Nyttige links:
http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/

http://www.oelejr.dk/2014/index.php

http://www.wwoof.dk/home/ – Økologisk landbrug

 

Gå efter billig logi

Hvad enten det er i udlandet eller i herhjemme, så er logi ofte den største post i budgettet. Hoteller, sommerhuse og leje af lejligheder har oftest høje priser, så når ferien skal være billig, er det fordelagtigt at tænke i billige alternativer. Eksempelvis er det billigt at anvende en husbytte-ordning, hvor man i en aftalt periode bytter hus med en anden familie. Det koster lidt at tilmelde sig ordningen, men til gengæld  kan du få logi ganske gratis. Det fremadstormende koncept med leje af hus, lejlighed eller værelser– ført an af Airbnb – giver også nogle nye muligheder for billigere logi. Via leje hos private personer kan der godt være gode penge at spare og anderledes oplevelser i vente.

Vandrehjem som alternativ til hoteller er også en gode måde at holde omkostningerne til logi lidt nede. Komforten er måske mindre, men omgivelserne og menneskerne man møder, giver ofte hyggelige stunder til en god pris.

 

Nyttige links:

https://www.airbnb.dk/

http://hostel.dk/

www.bytbolig.com

www.bytbolig.dk

 

Få ungerne med på ideen

Hvis den budgetvenlige ferie indeholder børn, er det en god idé at forberede dem på, at årets ferie bliver på de vilkår, som I vælger. Har ens unger først fået smag for udenlandske ferier, kan det godt være svært at få dem med på ideen om, at i år bliver det Danmark, der bliver udforsket. For at undgå både store diskussioner og sure børn på ferien,  så begynd i god tid at informere børnene om, at det i år bliver hyggen og de billige oplevelser, der danner rammen for ferien.  Det er naturligvis de voksne, der bestemmer, og når børnene har fået tid til at vænne sig til tanken, så går turen formentlig også mere smertefrit.

Udkantsdanmark er også smukt

Som i alle andre lande er det dyrest at opholde sig i de områder, hvor flest folk holder til. Derfor er sommerhuse i de mest eftertragtede områder samt ferier i storbyen også de dyreste ferieformer herhjemme. Tænk derfor på udkantsdanmark som et alternativ til billig ferie, og kom nogle steder hen, som I måske aldrig i jeres vildeste fantasi havde forestillet jer, I skulle besøge. Tag til steder som ingen andre har overvejet, og få både logi og indkøb til gode priser. Når sommeren er over os, og det er familiehyggen som skal prioriteres, så giver udkantsdanmark en god mulighed for at få ro på og nyde hinanden.  Oplev de hyggelig småbyer på Langeland, tag en vandretur langs den vestjyske kyst eller oplev det smukke Sydfynske øhav. Mulighederne er mange og områderne smukke. Du kan finde mere information på http://www.visitdenmark.dk.

Lån billigst til ferien

Selvom man vælger den billigste ferieform, kan man havne i den situation, at der simpelthen bare ikke er luft i budgettet til ferien. Så ender man i noget af en kattepine, når børnene kalder på ferieoplevelser og man har lovet sin bedre halvdel, at der bliver sommerferie i år. Skal der så lånes lidt til årets hjemmelige ferie, er det vigtigt for den fremtidige økonomiske situation, at man finder det billigste forbrugslån. Der er stor forskel på, hvad det koster at låne penge, og man skal derfor undersøge markedet og holde øje med ÅOP. Her er det en god idé at bruge en sammenligningsportal som samlino.dk, da det er et nemt værktøj til at finde det billigste forbrugslån.