Er e-cigaretter indbefattet af rygeloven?

0

I 2007 d. 15 august trådte rygeloven i kraft. Det er blevet en lov om røgfri miljøer, som er med til at undgå, at ikke-rygere bliver udsat for passiv-rygning på deres arbejdsplads, i skolen, offentlige institutioner, restauranter og uddannelsessteder.

Dette har gjort, at der i dag er kommet en mur mellem rygerne og ikke-rygeren, men hvor hører damperne egentligt til? En damper er en person, som bruger en e-cigaret. Navnet damper kommer sig af, at der i stedet for tobaksrøg kommer en vanddamp ud af e-cigaretten. I og med, at det er en vanddamp og ikke tobaksrøg er det ikke skadeligt for omgivelserne og de mennesker, som befinder sig omkring. Alligevel forbyder nogle steder, at man må bruge e-cigaret, selvom der ikke er lavet en decideret lov om. Det sætter damperne i et dilemma, da det kan være svært at finde ud af hvor man må bruge e-cigaretten, og hvor man ikke må.

Grunden til, at de nogle steder forbyder tobakscigaretter og ligesåvel e-cigaretter, er egentligt ikke fordi, at e-cigaretten kan være til skade for nogle, men blot fordi, at eksempelvis nogle arbejdsgivere synes det udsender et forkert signal. De mener derfor, at et rygeforbud omfatter begge ting. I modsætning til dette har nogle arbejdspladser også valgt at acceptere e-cigaretten, mens tobakscigaretten er forbudt. På den måde kan man både tilgodese rygernes behov, mens man samtidig ikke udsætter ikke-rygende-medarbejdere for passiv rygning.

Til overskriftens spørgsmål må svaret være nej. E-cigaretter er ikke indbefattet af rygeloven, men det er op til den enkelte institution eller arbejdsplads, om e-cigaretter skal være lovlige eller ej. Derfor må man altså indordne sig efter de regler, som der bliver fastslået på stedet.

Man kan håbe på, at der er flere der får øjnene op for e-cigarettens mange positive sider frem for tobakscigaretten, så rygernes behov også bliver imødekommet. Det er svært at være ryger i dag med de mange fordomme, rygelovens politik og alle de sundsmæssige kampagner, og derfor er e-cigaretten også et perfekt alternativ, da der skal være plads til alle!

E-cigaretten er selvfølgelig ikke den eneste mulighed for dig, hvis du gerne vil opnå et rygetop. Der findes også andre rygestopsmidler, såsom fx nikotinplaster, hypnose mv.

Klik ind på – www.helse-skolen.dk – for at læse mere om emnet.

Leave A Reply

Your email address will not be published.