Overenskomstforhandlinger – hvad skal jeg vide?

0

Som nyansat, så synes jeg godt at det kan være ugennemskueligt hvad jeg skal vide om overenskomster – er jeg den eneste? Det ville jeg ikke umiddelbart tro, for hvem har frivilligt lige sat sig ind i alt hvad der omhandler overenskomster, før det bliver noget, som vedrører end selv? Det er jo ikke noget, som man lærer om i skolen, ja, jeg ved det måske lyder lidt pinligt, men første gang jeg blev præsenteret for det, vidste jeg faktisk ikke, hvad det var. For mig blev det først relevant at lære om overenskomster, da jeg fik mit første fuldtidsjob, og så fandt jeg ud af, at jeg hørte under funktionærloven, da jeg sidder på kontor. På denne måde fandt jeg også ud af, at håndværkere, murere og tømrer er omfattet af en anden overenskomst, det vidste jeg slet ikke før. Når jeg jo ikke før havde sat mig ind i dette, vidste jeg det ikke før, men pludselig vidste jeg, hvad min onkel mente, da han talte om det forleden. Det er jo tit de ting der sker, når man bliver ældre – pludselig forstår man hvad de voksne taler om. Lidt sjovt at tænke på, synes jeg, for det sker bare lige pludselig.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.