En anderledes rejse

0

H.C. Andersen skrev engang i Mit Livs Eventyr ”At rejse er at leve”. Han var efter datidens standarder en utrolig berejst mand, som havde været udenlands hele 29 gange, og rejst rundt indenlands 87 gange.

Han beskrev følelsen, som værende et ”et ophør af at lide”, da han ofte kunne mærke mørket og depressionen presse sig på, når han befandt sig det samme sted for længe af gangen. Derfor søgte han ud, og fandt trøst i at glemme sorgerne, når han mødte det fremmede.

Denne følelse kender de fleste den dag i dag, og stort set alle danskere har været uden for landets grænser. At rejse er blevet så stor en del af vores liv, at sommerens samtaleemner næsten ikke omhandler andet, end ”hvor har du så været?” eller ”hvor skal du så hen i år?”

Udover at vi rejser mere, er destinationerne også blevet mere eksotiske end de var tidligere. Man kan rejse til Island, til Australien på den anden side af jorden og til Asien og opleve en helt anden kultur.

De er blevet meget nemmere, og alle kan efterhånden finde ud af at bestille en flybillet til Grønland på internettet.

 

Photo credit bjlarsendk

Leave A Reply

Your email address will not be published.