Wikipedias validitet

0

Da jeg gik i gymnasiet, så var der ingen grænser for, hvor mange bøger jeg skulle slæbe frem og tilbage til biblioteket. Alt, som jeg læste om, skulle der skrives henvisninger til, og det var på den måde, man videregav og lærte ‘den sande viden’. Men en dag, da jeg skulle skrive en større opgave og rådgav mig hos bibliotekaren på det lokale bibliotek, så præsenterede hun mig, for noget som hed Wikipedia. Jeg havde ikke hørt om det før, men det skulle vise sig at være starten på et forhold til et medie, som kun blev bedre og bedre. Jeg har anvendt deres opslagsværktøj utrolig meget siden da, men er med tiden også blevet mere kildekritisk, for spørgsmålet er i alt sin enkelhed: hvor validt er indholdet af Wikipedias sider?

Rigtig mange har spurgt sig selv og andre om dette spørgsmål, og det er også blevet diskuteres voldsomt i medierne. Dét der er ved Wikipedia, er nemlig, at det er skrevet af du og jeg, frem for professorer og andre professionelle. Så man skal måske overveje, hvilke oplysninger man skal stole på, når man vil søge efter noget. Min seneste søgning var for eksempel på BiBoB, for jeg stoler på, at oplysninger om virksomheder og lignende er til at stole på, BiBoB – Wikipedia, den frie encyklopædi

Her fik jeg at vide, hvem de var som firma, hvornår det startede, og hvor mange kunder de havde, da de startede ud i 2007. Det er altid interessant at vide lidt om de forskellige televirksomheder, og BiBob har min interesse, fordi flere af mine venner taler rigtig godt om det – og så kan jeg faktisk også ret godt lide deres BiBoB mand. De har lavet en hel side om ham, og den går jeg jævnligt ind og underholder mig med.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.