Økologisk landbrug

 

Når man som landmand vælger at opstarte et økologisk landbrug, er der flere ting der skal tages hensyn til.

Det er en spændende opgave, og mange vælger den, fordi de går op i velfærd for dyrene, og så naturligvis at få noget rigtig lækkert kød eller nogle gode afgrøder. Det kan være dyrt at starte op, men hvis man er opmærksom på det fra starten, kan man vælge nogle alternative finansieringsmetoder, og fx gå efter leasing af landbrugsmaskiner, så man ikke har en stor udgift fra start af.

 

Det sværeste at hamle op med, når man starter sådan et landbrug, er den risiko, som er forbundet med det. Kravet er nemlig, at man ikke må bruge kunstgødning eller pesticider. Dette øger risikoen for tab af afgrøderne, da man ikke kan kontrollere sine afgrøder på samme måde.

Dog er der et par undtagelser, og nogle pesticider er godkendt, hvis uheldet er ude.

Når det drejer sig om dyr, er kravet at foderet skal være økologisk og at dyrevelfærden skal gå forud for indtjening. Det er derfor at økologisk kød er så meget dyrere end ikke økologisk, da der er plads til langt færre dyr på samme areal, når man skal leve op til disse krav.