Pas på de fortrolige dokumenter

Vi har alle hørt skrækhistorierne – en medarbejder, som sidder med fortrolige dokumenter, og en dag tager dem med hjem, og så sker der det som ikke må ske. De bliver smidt ud i storskraldet, og en nysgerrig nabo får pludselig fat i et stykke papir, som indeholder oplysninger om en han kender.

Det er set flere gange, og det har som regel alvorlige konsekvenser for den medarbejder som har været uforsigtig og uheldig. Men der er med garanti langt flere end dem, som bliver fanget, der er uforsigtige. Hele scenariet med, at en tilfældig fremmed skulle opdage at disse dokumenter er fortrolige, og i øvrigt kunne bruge oplysningerne til noget som helst, er i virkeligheden ret usandsynligt.

Alligevel sker det, og man sidder tilbage og overvejer hvor lidt der egentlig skal til, for at denne situation kan undgås.

Det handler om at investere i en makuleringsmaskine. Den koster ikke en herregård, og i stedet for at sidde med en hel stak papirer, som man slet ikke kan overskue at bruge tid på at skulle rive i stykker, så er pengene hurtigt tjent ind i. Hvad man bruger af penge på sådan en makuleringsmaskine, er tjent i hånd creme efter et par måneder. Og desuden tæller det vel også at man helt undgår ubehag ved tørre hænder fyldt med papercuts.