Tre tips til juleferien med bilen

0

Har I planer om at køre på juleferie i den gamle bil? Og ser I fordelen i at kunne køre rundt i landet og selv bestemme, hvornår I besøger forskellige familiemedlemmer i begge ender af landet? Så har I de samme juleplaner og –forventninger som stort set resten af det ganske danske land.

 

Og mange danskere planlægger bilferien, fordi den er den mest praktiske form for ferie i juletiden. Dog kan sådan en tur fra København til Jylland nemt ende med, at ungerne skriger på bagsædet, madpakkerne bliver smattede, teenagerne bliver utilfredse og bilen løber tør for benzin midt på den jyske motorvej. Derfor følger der her tre gode råd til, hvordan man kommer smertefrit igennem juletrafikken – råd, der selvfølgelig bygger på egne, grusomme erfaringer fra både bag- og førersædet:

 

1: Et nemt og helt afgørende råd: Husk at tjekke, at der er benzin på bilen. Og at der er nok. Det lyder enkelt, men mange steder på de jyske landeveje er der langt mellem tankstationerne, og det er bestemt ikke morsomt at løbe tør for benzin midt i sneen på vej til julemiddagen. Med et benzin- og dieselkort til din faste tankstation er du sikker på altid at have benzin i nærheden.

2: Afled børnenes opmærksomhed med andet end sukker på bagsædet. Det er fristende at tilfredsstille de små størrelser og give dem lov til at spise løs på bagsædet, men sådanne små størrelser bliver altså langt fra pacificeret af sukkerchok.

3: Vær forberedt. Medbring noget underholdning til køreturen. Opfind en quiz, køb nogle malebøger eller konkurrer om, hvem der kan tælle flest røde biler.

 

Hvis I sørger for at huske hinanden på disse tre små tips, så kan juleturen faktisk gå hen og blive rigtig hyggelig.

Leave A Reply

Your email address will not be published.