Hvilke rettigheder har du som nyansat lønmodtager?

0

Det kan være svært at holde tungen lige i munden, når man, måske for første gang, eller, måske for anden gang i år, skal til at have et nyt job. Samme situation sidder arbejdsgiveren også i, da der er mange regler, man skal sørge for bliver overholdt. Ansættelser er ikke bare én og samme ansættelse hver gang – de er forskellige og afhængige af, hvilken person du ansætter. Måske er din kommende medarbejder funktionær, måske timelønnet eller måske skal de have en funktionærlignende ansættelse eller en helt fjerde ansættelse. Uanset hvilken medarbejder du skal ansætte, kan du finde det rette ansættelsesbevis her.

 

Det er vigtigt at overholde fristerne for ansættelsesbeviset. Medarbejderen har krav på at modtage ansættelsespapirerne inden for en måned efter, at denne er startet i virksomheden. Dette gælder også, hvis lederen skulle finde på at opsige medarbejderen inden, at der er gået en måned. Eller hvis medarbejderen ikke trives på sit nye job og finder på at sige op selv, inden der er gået en måned – samme frist gælder.

 

Hvis der skal laves ændringer i ansættelseskontrakten, som indeholder ændringer af ansættelsesvilkårene, skal medarbejderen ligeledes modtage disse skriftligt senest en måned efter, at ændringerne er trådt i kraft.

 

Hvis ikke overstående frister overholdes, kan det komme til at koste arbejdsgiveren dyrt, da medarbejderen kan kræve godtgørelse, så det er en god idé at være skarp i ansættelsesreglerne for ikke at blive udsat for et unødigt økonomisk tab.

Leave A Reply

Your email address will not be published.