Anderledes sommerferie på Grønland

Hvad ville I sige til at vende jeres ferievaner på hovedet og tage på en sommerferie, der inkluderer både sne, kulde, skiløb og hundeslæder? Nogle gange kan det være rigtig sundt at bryde rutinen og lave lidt om på de vaner, som vi gennem mange år har bygget op.

Langt de fleste familier tager på solferie om sommeren og sneferie om vinteren – hvis der da ellers er råd til begge dele.

Men sidste sommer valgte vi at bytte rundt på vores vaner og tog en tur til det snedækkede Grønland i vores sommerferie. Vi er ellers vandt til at ligge et par uger på en standstol i Sydeuropa i vores sommerferie, men sidste år skulle det altså være anderledes.

Vi fandt de billigste flybilletter på den her hjemmeside, og mod vores forventninger, var de faktisk til at betale.

Vi var i Grønland i to uger, og det var fjorten dage fyldt til renden med nye oplevelser. Vi kørte med hundeslæde, stod på langrendsski på Indlandsisen, spiste mærkelige nationalretter og så den smukkeste natur, vi nogensinde har set. Både fra land- og søsiden minder Grønland om ingen anden natur, vi før har set. Der er så uendeligt smukt.

Derfor sender jeg hermed mine varmeste anbefalinger til at bruge en sommerferie på kolde oplevelser i Grønland. Det er helt bestemt det værd, og hvis du finder en krog med læ, kan du også sagtens får noget kulør i kinderne.