Jeg byder efteråret varmt velkommen

Selvom sommeren med sine lange nætter, sommerforelskelser, dage på stranden og brune ben er en skøn tid, så hører jeg faktisk selv til blandt dem, der byder efteråret velkommen med åbne arme.

Efteråret er en tid, hvor vi får de mørke aftener igen, og hvor det er okay at blive i sofaen på en fredag aften og spise slik og drikke kaffe i stedet for at dresse sig op og gå udenfor en dør. Man kan lave sit helt eget vinterhi i sin lejlighed og hygge om detaljerne, der skal gøre hjemmet til en endnu rarere base, når det igen bliver for koldt til at bruge al fritid ude på byens mange grønne pletter. Jeg bruger også efteråret til at få hentet ind på alle de film, som jeg ikke har fået set over sommeren. Der kan nemt gå flere weekender med, at jeg lukker mig inde i min lejlighed og holder filmmarathon. Det er hyggeligt og kun noget, man kan tillade sig, når det er koldt og mørkt udenfor.

Noget, jeg dog ikke holder så forfærdeligt meget af ved efteråret, er når man skal stå op om morgnen til et koldt hjem. Der er ikke noget værre end at starte dagen med at gå ud fra sit varme bad for så at fryse sekundet efter at man er trådt ud af brusenichen. Derfor hører det også til rutinen at tjekke op på niveauet af fyringsolie, inden det bliver rigtig koldt i vejret.

Så, når jeg først har fyldt godt op på både fyringsolie, film og tæpper kan vinteren bare komme an.