Er du til cykel eller bil?

0

Det har altid været en diskussion, der har delt vandene en smule. For selvom man sagtens kan være til begge dele, så har de fleste som regel en meget fast holdning, hvis du stiller dem cyklen eller bilen-dilemmaet. En påstand kan være, at folk i byen tyer til den tohjulede, hvorimod de, der er bosat udenfor byen, ofte foretrækker at have et ekstra sæt hjul under sig.

Jeg selv hører nok til den førstnævnte kategori – både hvad der angår adresse og mit foretrukne køretøj. Alligevel mener jeg dog, at begge dele kan have sine fordele (og her menes der i diskussionen cykel versus bil og ikke by versus land, som vist kræver sin egen tekst for at blive ordentlig belyst).

Fordelene ved cyklen synes ret indlysende idet gratis motion kombineres med frisk luft og fri bevægelighed på svært fremkommelige ruter. På parkeringsfronten vinder cyklen også store point, da man slipper for den evindelige jagt efter frie parkeringspladser. Cyklen er desuden også et gratis transportmiddel (hvis vi altså lige ser bort fra diverse reparationer og lignende).

Fordelene ved bilen derimod er jo, at man kan tilbagelægge lange distancer på kortere tid og uden fysisk anstrengelse. Bilen er unødvendig, når man skal transportere mere end to indkøbsposer, og så kan man tage halve og hele familier eller vennegrupper med på tur uden at de har et tilsvarende transportmiddel. Til gengæld er bilen langt fra billig, da den jo altså kræver et jævnt forbrug af brændstof.

Hvis du vil være lidt ekstra økonomisk, når du vælger bilen, kan det derfor være en god idé at anskaffe sig et benzinkort som dette. Så får du i det mindste rabat hver eneste gang du vælger den rigtige motor frem for rugbrødsmotoren.

Leave A Reply

Your email address will not be published.