Sådan får du refunderet dine flybilletter – 5 ting du SKAL gøre!

Mange har oplevet det. Man har booket en rejse, som pludseligt bliver aflyst, forsinket eller udsat mange timer eller dage.

Du får i denne artikel en guide, der forklarer hvordan man kan inddrive dine refunderinger og eller kompensation. Det er ikke altid nemt at finde rundt i de mange forordninger og regler. Det er bestemt ikke en force for den almindelige borger, og derfor kræver dette ofte hjælp fra en advokat eller rejseekspert.

Første skridt er, at du finder frem til hvordan du har booket denne rejse. Det er altid det operative flyselskab, som skal betale din refusion eller kompensation. Dog skal en refusion ske igennem et rejseselskab.

Andet skridt er, at du redegør for din sag. Hvad har du ret til at få refunderet eller kompenseret. Denne skrivelse skal du sende til fly- og rejseselskabet. Nogle gange kan det være svært at finde frem til den rette mail.

Tredje skridt er, at du er vedholdende, hvis ikke du får et svar inden for nogle dage. Mange selskaber prøver at trække tiden ud, og på den måde få dig til at glemme/opgive dit krav.

Fjerde skridt er, at du kender dine rettigheder. Du skal ikke acceptere en uberettiget afvisning af dit krav. Mange flyselskaber prøver at give en afvisning, i håb om at undgå at skulle betale refusion og kompensation .

Femte skridt er, at du benytter dig af en professionel virksomhed, som kan hjælpe dig med denne inddrivelse såsom Dansk Rejsehjælp. Denne type virksomheder sørger for at dine rettigheder bliver opretholdt, så du altid er bedst stillet. Måden danskrejsehjaelp.dk fungerer på er, at du indtaster dine rejseinformationer og dine kontaktinformationer. Herefter vil du få et sagsnummer sendt via mail, og derefter kan du læne dig tilbage imens deres dygtige advokater tager sagen for dig. Det er Gratis at oprette en sag på hjemmesiden.